Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin iç ve dış politikasına dair kritik mesajlar verdi. Konuşmasına Zonguldak'taki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler ve Ankara'daki askeri araç kazasında şehit olan asker için taziye dileklerini ileterek başlayan Erdoğan, bölgesel istikrarsızlıkların arttığı bir dönemde Türkiye'nin huzurunu korumakta kararlı olduklarını belirtti. Avrupa'daki bazı ülkelerde yaşanan olaylardan esinlenerek benzer bir kaos ortamı yaratma hayali kuranlara seslenen Erdoğan, Türkiye'nin sokakta bulunmadığını ve sokağa teslim edilecek bir ülke olmadığını ifade etti.
Diplomasi ve Bölgesel İş Birlikleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin etki alanını genişleten dış politika hamlelerine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'i ağırlayacaklarını ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın 13'üncü zirvesine ev sahipliği yapacaklarını duyurdu. Libya ile imzalanan deniz yetki alanları mutabakatının önemine değinen Erdoğan, bu adımın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru haklarını korumaya yönelik olduğunu belirtti. Avrupa Birliği'nin bu konudaki tepkilerini yersiz bulan Erdoğan, Türkiye'nin kimseye karşı agresif bir tutum içinde olmadığını, sadece kendi hak ve menfaatlerini savunduğunu dile getirdi.

Ekonomik Hedefler ve Bütçe Planlaması
2027 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi'ne ilişkin detayları paylaşan Erdoğan, refahı ve sosyal adaleti merkeze alan bir bütçe hazırladıklarını vurguladı. Deprem bölgesine yönelik yatırımların artırıldığını belirten Cumhurbaşkanı, kentsel dönüşüm ve sosyal konut ödeneklerinde ciddi artışlara gidildiğini açıkladı. Emeklilerin durumunun iyileştirilmesi için yasal düzenleme çalışmalarının sene sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Erdoğan, savunma ve güvenlik harcamalarına da geniş bir bütçe ayrıldığını ifade etti.

İstikrar ve Birlik Mesajı
Konuşmasının sonunda Türkiye'nin bir huzur adası olduğunu yineleyen Erdoğan, muhalefetin kullandığı savaş jargonunu sorumsuzluk olarak nitelendirdi. Basın özgürlüğü tartışmalarına da değinen Erdoğan, Türkiye'nin medya çeşitliliği açısından dünyanın en ileri ülkelerinden biri olduğunu savundu. Türkiye'nin alengirli ilişkiler üzerinden operasyon çekilmesine müsaade etmeyeceğini belirten Erdoğan, tüm siyasi aktörleri ülkenin istikrarı için ortak bir paydada buluşmaya davet etti.