Bornova'da nefes kesen kurtarma operasyonu: Yamaçta mahsur kalan vatandaşın yardım çığlığı

İzmir Bornova'da dik bir yamaçtan düşerek yaralanan 36 yaşındaki K.Ü., ekiplerin ve arkadaşlarının zorlu mücadelesiyle kurtarıldı.

İzmir'in Bornova ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, dik bir yamaçtan düşen vatandaşın kurtarılma süreci saniye saniye görüntülendi. Atatürk Mahallesi Macera Parkı yakınlarında yaşanan kazada, 36 yaşındaki K.Ü.⁠ henüz belirlenemeyen bir nedenle yüksekten aşağı yuvarlandı. Kendi imkanlarıyla arkadaşlarına ulaşarak yardım çağrısında bulunan yaralı, ekiplerin bölgeye intikaliyle zorlu bir kurtarma operasyonunun merkezine dönüştü.

Zamanla yarışan ekiplerin müdahalesi

Olay yerine ulaşan polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, AFAD'ın bölgeye gelmesini beklemeden harekete geçti. Yaralının daha aşağıya düşmesini engellemek amacıyla iki arkadaşı ve bir polis memuru, dik yamaçtan aşağı inerek K.Ü.'yü bulunduğu noktada sabitledi. Bu sırada bilinci kapanmaya başlayan yaralı, AFAD ekiplerinin halatlı kurtarma sistemiyle bulunduğu yerden güvenli bir şekilde çıkarıldı.

Bornova'da nefes kesen kurtarma operasyonu: Yamaçta mahsur kalan vatandaşın yardım çığlığı

Hastanede tedavi altına alındı

Kurtarma çalışmalarının ardından sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı K.Ü., ambulansla Bayraklı Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan vatandaşın sağlık durumuyla ilgili süreç devam ederken, kurtarma anları çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kazanın kesin nedeni araştırılıyor.

İLGİLİ HABERLER