Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında çalışma hayatına yönelik yeni düzenlemelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, dijitalleşen dünya ve değişen çalışma koşulları doğrultusunda yeni nesil istihdam modelleri üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Uzaktan çalışma konusunda yasal bir engel bulunmadığını vurgulayan Bakan Işıkhan, platform çalışanları ve kuryeler başta olmak üzere farklı meslek gruplarının sosyal güvencelerini koruyacak düzenlemelerin gündemde olduğunu söyledi.
Özellikle gençler, kadınlar ve engellilere yönelik yarı zamanlı çalışma modelinin hazırlıklarının tamamlandığını açıklayan Işıkhan, “Yasal prosedürler meslek örgütleri ve sendikalara sunuldu. Paydaşlardan gelecek geri dönüşlerin ardından düzenlemeyi hızla Meclis gündemine taşıyacağız” dedi.
Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin de bilgi veren Işıkhan, 161 belediyenin toplam 33,6 milyar liralık borç için tecil talebinde bulunduğunu, bu kapsamda 3,6 milyar lira peşinat tahsil edildiğini açıkladı.
Işıkhan ayrıca, 429 belediyenin SGK’ye toplam 8 bin 122 taşınmaz teklif ettiğini, bunların kabul edildiğini, 4 bin 104 taşınmazın ise çeşitli gerekçelerle reddedildiğini ifade etti.