Trump'tan İsrail kararı: Milyar dolarlık destek askıya alındı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'e sağlanan 4 milyar dolarlık yıllık yardımın yıl sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile yürütülen mali iş birliği konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Trump, İsrail'e yönelik yıllık 4 milyar dolarlık yardım paketinin yıl sonuna kadar askıya alındığını duyurdu. Konuyla ilgili basın mensuplarına konuşan Trump, İsrail'e artık düzenli bir ödeme yapmayacaklarını belirterek, ihtiyaç duyulması halinde desteğin yeniden değerlendirilebileceğini ifade etti.

Netanyahu ile mutabakat sağlandı

Trump, bu kararın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapılan görüşmeler neticesinde alındığını vurguladı. Daha önce yıllık 4 milyar dolar tutarında bir yardım anlaşmaları olduğunu hatırlatan Trump, aylar önce bu yardımı kesme kararı aldıklarını ve İsrail tarafının da bu durumdan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İran sorusuna sert yanıt

İsrail konusundaki açıklamalarının ardından İran'a yönelik izlenecek stratejiye de değinen Trump, ara seçimler sonrası süreçle ilgili soruları yanıtladı. Trump, temel amacının can kaybı yaşanmaması olduğunu ancak mecbur kalınması durumunda askeri güç kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirterek, ABD'nin mevcut askeri kapasitesinin oldukça güçlü olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER