İran ve ABD-İsrail savaşında dördüncü gün: ABD'den vatandaşlarına "Orta Doğu'yu terk edin" uyarısı

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları 4. gününde. İran Riyad’daki ABD Büyükelçiliği’ni hedef aldı, bölgesel savaş endişesi büyüyor.

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları 4. gününde devam ederken, İran’ın misillemeleri Orta Doğu’da bölgesel savaş endişesini artırdı. 

İran’ın, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki ABD Büyükelçiliği’ne iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırı, çatışmanın Körfez hattına sıçrayabileceği yönündeki endişeleri güçlendirdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarına Orta Doğu’daki 10’dan fazla ülkeden ayrılmaları yönünde çağrıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin İsrail’in saldırı düzenleyeceğini öğrendikten sonra olası misillemelere karşı Amerikan güçlerini korumak amacıyla cumartesi günü İran’a “önleyici” bir saldırı düzenlediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD saldırılarının “tüm hedeflere ulaşılana kadar tam güçle süreceğini” ve “muhtemelen 4 ila 5 hafta devam edeceğini” söyledi. Trump daha sonra “çok daha uzun süre” devam etmeye hazır olduklarını da ifade etti.

İLGİLİ HABERLER