İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2242 %0.03
55,3398 %0.34
6.543,05 %0.62
82.706,01 %-1.79
Muhalif. Ünlü tenor Andrea Bocelli: ”Yeter ki barış olsun ben sesimden feragat edebilirim”

Ünlü tenor Andrea Bocelli: ”Yeter ki barış olsun ben sesimden feragat edebilirim”

”Dünya çapındaki güncel şartların iyileşmesi için sesimi feda edebilirim. Çünkü savaşlar çok aptalca ve savaşları insanlığın hatası olarak görüyorum” ”Biz tanrının tekliğine inanıyoruz. Herkes kendince ibadet eder. Dünya üstünde yaptıklarımız çok acı verici. Kendi dini inançlarımızı yaşarken başka inançlara saygı duymamız lazım”

Ünlü tenor Andrea Bocelli: ”Yeter ki barış olsun ben sesimden feragat edebilirim”
Okunma Süresi: 4 dk

İSTANBUL (AA) İtalyan tenor, söz yazarı ve besteci Andrea Bocelli, BWO Entertainment, CEO Event ve Dolmabahçe A.Ş. organizasyonuyla 8 Haziran 2024'te İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak.

Albüm satışlarıyla başarılara imza atan Bocelli, Feriye'de gerçekleştirilen toplantıda, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleştireceği "30. Yıl Konseri"ne ilişkin soruları yanıtladı.

Bocelli, stadyumda konser vermenin başka bir heyecanı olduğunu belirterek, "Seyirci sayısı yükselir ve yüksek seyirciye hitap etmek ayrı bir keyiftir. Müziğin bazı bilinmezlikleri var. Tabi statlarda akustiği tam anlamında değerlendirmek kolay olmuyor." dedi.

Sesinin güzelliğinin Allah vergisi olduğunu ama onu korumak ve geliştirmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Bocelli, şunları kaydetti:

"Sesim ve müziğimle formda olmak için gereken ne varsa yapıyorum. İstanbul'da olmak çok güzel. Bunu kısa bir süre konuşarak anlatamam. Burası kısaca anlatılabilecek bir yer değil. Burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Benim içimde bir enerji var ve bunu seyircimde de hissediyorum. İnsanların karşısına çıktığımda kendi kendime soruyorum. 30 sene geçti ve bazen hayret ediyorum. Siz de ülkenizde kültürel farklılıklar olmasına rağmen bunu sanatla ve müzikle birleştirebiliyorsunuz."

Bocelli, müziğin birleştirici bir gücü olduğunu ve yeni diyaloglar açtığını vurgulayarak, "Müzik insan ruhuna hitap eder ve ruhunu etkiler. Dünya çapındaki güncel şartların iyileşmesini için sesimi feda edebilirim. Yeter ki barış olsun ben sesimden feragat edebilirim. Çünkü savaşlar çok aptalca ve savaşları insanlığın hatası olarak görüyorum. Biz tanrının tekliğine inanıyoruz. Herkes kendince ibadet eder. Dünya üzerinde yaptıklarımız çok acı verici. Kendi dini inançlarımızı yaşarken başka inançlara saygı duymamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Dünyayı sanat ve müzik kurtaracak"

Usta sanatçının eşi Veronica Berti Bocelli de Andrea Bocelli Vakfının çalışmalarından bahsederek, yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaşmak için müziği bir araç olarak kullandıklarını söyledi.

Veronica Berti Bocelli, Andrea Bocelli'nin daima "Dünyayı sanat ve müzik kurtaracak" dediğinin altını çizerek, "Biz de vakfımızla dünya çapında yardım çalışmaları yapıyoruz. Okulların yeniden inşası konusunda faaliyetler gösterdik. Açtığımız okullarda müziğe önem verdik. Özellikle çocuklara yatırım yapıyoruz, çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir." diye konuştu.

İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente ise Bocelli'yi küçüklüğünden beri heyecanla dinlediğini ifade ederek, Bocelli'nin İtalya'nın muhteşem yönlerini temsil ettiğini ve konseri sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, Ömer Lakay ve CEO Event Genel Müdürü Yaşar Şeki de konuşma yaptı.

Bugüne kadar 4 Amerikan başkanı, 3 Papa ve Kraliyet Ailesi’nin yanı sıra Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası açılış törenlerinde performanslar sergileyen Andrea Bocelli'nin konser biletleri satışa çıktı.

Andrea Bocelli kimdir?

Birçok ülkede on binlerce kişinin katıldığı konserleriyle katılım rekorları kıran Andrea Bocelli, sanat hayatında birçok ilke de imza attı.

Kariyeri boyunca 6 kez Grammy Ödülü'ne, 6 kez de Latin Grammy Ödülü'ne aday gösterilen Bocelli'nin Hollywood Walk of Fame'de bir yıldızı da bulunuyor.

2013 ve 2016'da ABD Başkanı Barack Obama ve dünyanın dört bir yanından birçok devlet başkanının katıldığı saygın Ulusal Dua Kahvaltısı etkinliğine katılan tek sanatçı unvanını taşıyan Bocelli, 11 Aralık 2017'de New York'taki NASDAQ Borsası'na davet edilerek dünya çapındaki borsalarda işlem görmeye başlayan ünlü "çan çalma" ritüelinin başlatıcısı oldu.

60'tan fazla ülkede 2018'de yayınlanan albümü "Si", ABD ve İngiltere listelerinde uzun süre birinci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.

Bocelli, İtalya Cumhuriyeti tarafından "İtalya Cumhuriyeti Büyük Şövalyesi" unvanıyla onurlandırıldı ve San Marino İtalya Cumhuriyeti Elçisi unvanını aldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız