İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3483 %0.17
55,3524 %-0.09
6.575,06 %0.44
81.815,19 %-1.68
Muhalif. ÖzbekTürk Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı Taşkent’te başladı

ÖzbekTürk Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı Taşkent’te başladı

ÖzbekTürk Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı Taşkent’te başladı
Okunma Süresi: 2 dk

TAŞKENT (AA) Türkiye’den hastane ve sağlık turizmi acentelerinin katıldığı ÖzbekTürk Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı (Health Uzbekistan2023), başladı.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’den 20’den fazla hastane ile sağlık turizmi acentesinin yer aldığı fuarın açılışına, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Celalettin Asamıddınov ile çok sayıda davetli katıldı.

Asamıddınov, konuşmasında, Özbekistan’da son dönemde diğer alanlarda olduğu gibi sağlık sektöründe de önemli değişim ve reformların yapıldığını, ülkede sağlık hizmetlerinin kalitesi ve özel sektörün sağlık alanındaki payının arttığını belirtti.

Ülkede sağlık sisteminin geliştirilmesi amacıyla aralarında Türkiye, ABD ve Almanya’nın da bulunduğu yabancı ülkelerin sağlık sistemleri ve deneyimlerinden istifade etmek amacıyla farklı sağlık iş forumu ve etkinlikler düzenlendiğini vurgulayan Asamıddınov, son olarak geçen ay Semerkant’ta, Özbekistan ve Türkiye sağlık bakanlarının da katılımıyla ÖzbekTürk Sağlık İş Forumu’nun düzenlendiğini anımsattı.

Asamıddınov, ülkesine sağlık sektöründe yatırım yapacak iş insanları için gerekli koşulları sağlayacaklarını dile getirdi.

Büyükelçi Bekar da Türkiye’nin, sağlık sektörüne yaptığı yatırımları, uluslararası çapta başarılar elde eden doktorları ve tıp alanındaki gelişmelere hızlı adaptasyonu sayesinde dünyada tercih edilen ülkeler arasına girdiğini ifade etti.

Bekar, Türkiye’nin sağlık sektöründeki yatırımlarına Özbekistan’ın ihtiyacı olduğunu, bu tür etkinliklerin Türk yatırımcıların Özbekistan’ın sağlık sektörüne yatırım yapması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Fuara katılan Konya merkezli sağlık turizmi acentesi yetkilisi Dr. Asena Paran, AA muhabirine, fuara ilk defa katıldıklarını ve büyük imkanların olduğu Özbekistan ile işbirliklerini geliştirmek istediklerini söyledi.

Paran, sağlık turizmi alanında uygun tedavi seçenekleri, bu konuda ülkedeki klinik ve hastanelerle birlikte hastalara en iyi hizmeti sunmak için işbirliği çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Özbek vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiği fuar, yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız