İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5571 %0.06
55,5911 %-0.21
6.639,81 %0.10
82.300,00 %0.14
Muhalif. Kartepe’ye Muhteşem Müze

Kartepe’ye Muhteşem Müze

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Derbent Meydan Projesi tamamlanırken, müze envanter çalışmaları hızla devam ediyor. Tarihi Hikmetiye Camii’nin dokusuna uygun olarak yapılan müze ve meydan, Kartepe’ye ayrı bir vizyon kazandıracak.

Kartepe’ye Muhteşem Müze
Okunma Süresi: 2 dk

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla Derbent Meydan Projesi tamamlanırken, müze envanter çalışmaları hızla devam ediyor. Tarihi Hikmetiye Camii’nin dokusuna uygun olarak yapılan müze ve meydan, Kartepe’ye ayrı bir vizyon kazandıracak.

Osmanlı Padişahlarından Sultan II.Abdülhamid Han tarafından 1899 yılında Kartepe Derbent Mahallesi’ne yaptırılan Hikmetiye Camii, Kartepe’nin en önemli kültür mirasları arasında yer alıyor. Kültür mirasının tanıtımına katkı vermek, tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak için Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde yürütülen Derbent Meydan Projesi tamamlanırken, müze envanter çalışmaları hızla devam ediyor.

MODERN KENT MEYDANI VE MÜZE KOMPLEKSİ

Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından Derbent Meydan Projesi tamamlanırken, müze için çalışmalarda sona gelindi. Tarihi Hikmetiye Camii’nin dokusuna uygun olarak yapılan meydan ve müze Kartepe’ye ayrı bir vizyon kazandırıyor. Derbent Meydanı’nda aydınlatma, satış standları, oturma grupları, çocuklar için basketbol sahası, oyun grubu, tarih meraklıları için kum havuzu çalışmaları tamamlandı. Dernek binasının yan tarafını modern kafeye dönüştürme, çalışmaları devam ederken otopark alanı ile Derbent Meydan ve Müze yakında ziyaretçilerine hizmet verecek.

HAYIRLI OLSUN

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ”Atalarımızdan bizlere emanet kalan tarihi Hikmetiye Camii ve çevresinde yaptığımız düzenlemeler ile tarihimize en iyi şekilde sahip çıkıyoruz. Hazırlanan proje ile Derbent Meydan ve müze projesi hemşehrilerimizi ve ilçemize gelen misafirlerimizi tarihte yolculuğa çıkaracak. Derbent Meydan Projesi tamamlandı. Müze içinde envanter çalışmalarımız titizlikle devam ediyor. Sona yaklaşan envanter çalışmalarının tamamlanması ile müzemizi hizmete açacağız. Hemşehrilerimize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: BHA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız