İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.127,30 %-0.33
Muhalif. İzmir’de sağlıkçılar aile hekiminin darbedilmesini protesto etti

İzmir’de sağlıkçılar aile hekiminin darbedilmesini protesto etti

İzmir’de sağlıkçılar aile hekiminin darbedilmesini protesto etti
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) İzmir'in Torbalı ilçesinde aile hekimi Ekin Hürel Günay'ın 7 Ekim'de mesai sonrası darbedilmesi, sağlıkçılar tarafından kınandı.

İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde bir grup sağlık çalışanı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı.

Darbedilen Dr. Günay'ın da katıldığı etkinlikte sağlık çalışanları, Günay'ın darp sonrası çekilen fotoğrafından bastırılan maskeleri taktı, ıslık çalarak olayı protesto etti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, yaptığı açıklamada Günay'a yapılan saldırının organize ve planlı olduğunu savundu.

Kaynak, saldırıda bulunan bir kişinin bir ay önce Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hekime saldırmak isterken Günay tarafından engellendiğini belirtti. Kaynak, 7 Ekim'de aynı kişinin de aralarında bulunduğu 3 kişinin Günay'a sopalarla saldırdıklarını ifade etti.

Saldırıda ciddi şekilde yaralanan Günay'ın derin bir üzüntü ve depresyon haliyle mesleğine devam edemez hale geldiğini kaydeden Kaynak, "Arkadaşımıza sopalarla planlı bir şekilde saldıran 3 kişi tutuklanmıştır. Adli sürecin bundan sonra da yakından takipçisi olacağız." dedi.

Dr. Ekin Hürel Günay ise sağlık çalışanlarına yönelik öfkeye anlam veremediğini belirterek, "Biz sağlık çalışanları sizlerin evlatları, çocukları, torunları, komşularıyız. Neden bu öfke, neden bu şiddet? Evlatlarınızı incitmeyin, bizleri kırmayın." diye konuştu.

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Aşkın Kesal da aile sağlığı merkezlerinde güvenlik personeli istihdam edilmesi talebinde bulundu.

İzmir'in Torbalı ilçesinde çalıştığı aile sağlığı merkezinde bir kişiyle engelli doktor arasındaki tartışma nedeniyle beyaz kod veren Dr. Ekin Hürel Günay, 7 Ekim'de iş çıkışı 3 kişinin sopalı saldırısına uğramış, aralarında beyaz kod verilen kişinin de bulunduğu şüpheliler tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız