İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.322,00 %-0.12
Muhalif. İstiklal Caddesi’ni ziyaret eden Alevi STK temsilcileri, terör saldırısını kınadı

İstiklal Caddesi’ni ziyaret eden Alevi STK temsilcileri, terör saldırısını kınadı

İstiklal Caddesi’ni ziyaret eden Alevi STK temsilcileri, terör saldırısını kınadı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Alevi sivil toplum örgütleri temsilcileri, İstiklal Caddesi'nde terör saldırısının meydana geldiği alanı ziyaret ederek, kurulan platforma karanfil bıraktı.

Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri ve Avrupa Alevi Birlikler Konfederasyonu temsilci ve üyeleri, İstiklal Caddesi’nde terör saldırısının yaşandığı alana geldi.

Platforma karanfil bırakan heyet adına konuşma yapan Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Fırat, terör saldırısını kınadıklarını belirterek, "Kesinlikle bu şiddeti, bu katliamı kınıyoruz. Hayatını kaybedenleri saygıyla yad ediyoruz. Hep beraber terörü lanetlememiz lazım. Yüreğimiz yanıyor. Yaralı dostlarımıza canı gönülden şifalar diliyoruz." dedi.

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez de Türkiye’nin terör saldırılarından çok acı çektiğini ifade ederek, "Terör bir insanlık suçudur. Burada Hacı Bektaş ve Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı olarak, tüm örgütümüz adına terörü lanetliyorum. Toprağa düşen canlarımızı hürmetle, saygıyla anıyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun, geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından terör saldırısında hayatını kaybedenler için dualar okundu.

İlçe Müftülüğü Ku'ranı Kerim okuttu

Beyoğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünden bisikletli bir grup da terör saldırısının meydana geldiği alanda kurulan platforma karanfil bıraktı.

İlçe Müftüsü Mehmet İzci’nin de aralarında olduğu grup, terör saldırısını kınadı.

Taksim Camii İmam Hatibi Yakup Aktaş, terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kur'anı Kerim okudu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız