İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0246 %0.06
55,6487 %0.05
6.590,67 %0.06
83.842,40 %0.46
Muhalif. İstanbul’da aynı okuldan 3 öğrenci LGS’de tam puan aldı

İstanbul’da aynı okuldan 3 öğrenci LGS’de tam puan aldı

Öğrencilerden Ecrin Kaptan: ”Konu eksiği bırakmadım, takıldığım konuları yeniden ettim ve yanlış yaptığım soruları öğretmenlere sordum. Sıkı ve düzenli çalıştım”

İstanbul’da aynı okuldan 3 öğrenci LGS’de tam puan aldı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) İstanbul'da aynı okulda eğitim gören 3 öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan aldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'da düzenlenen sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Başakşehir İBB Akşemsettin Ortaokulu'nda eğitim gören ve merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrenciler Ecrin Kaptan, Ebrar Nalbant ve Mehmet Arif Yıldız, adlarını Türkiye birincileri arasına yazdırdı.

Mutluluklarını öğretmenleri ve aileleriyle paylaşan öğrencilerden Ecrin Kaptan, AA muhabirine, 4 yıllık emeğinin karşılığını almanın sevincini yaşadığını söyledi.

LGS'ye yönelik çalışma performansından bahseden Kaptan, "Konu eksiği bırakmadım, takıldığım konuları tekrar ettim ve yanlış yaptığım soruları öğretmenlere sordum. Sıkı ve düzenli çalıştım." diye konuştu.

Başarısında emeği olan ve kendisini her zaman destekleyen ailesi ile öğretmenlerin teşekkür eden Kaptan, "Bazen çok yanlış çıkardığım oluyordu. Bu durum beni ve onları mutsuz ediyordu. Onlar, bana inandıkları için arkamda durdular ve bu sayede başardım." dedi.

Kaptan, günlük olarak hafta içi 150200, hafta sonu ise yaklaşık 400 soru çözdüğünü belirterek, İstanbul Erkek Lisesi'nde okumak istediğini ifade etti.

Ebrar Nalbant da kendileri için zorlu bir süreci atlattıklarını ve halen heyecanlı olduğunu söyledi.

Sınavda genel olarak rahat olduğunu anlatan Nalbant, sınav sonrası kontrol ettiği cevapların hepsinin doğru olduğunu görünce büyük sevinç yaşadığını kaydetti.

Nalbant, gelecek yıl sınava girecek öğrencilere, stres yapmamaları ve zamanı iyi kullanmaları önerisinde bulundu.

Mehmet Arif Yıldız da sınav sonucunun açıklanmasının ardından 500 tam puan aldığını görünce çok mutlu olduğunu, sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştığını kaydetti.

Yıldız, mühendislik okumak istediğini sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Mehmet Kızılay ise başarılı öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Okulun 6 yıldır şampiyon çıkardığını fakat bu yıl 3 öğrencinin birden tam puan aldığını vurgulayan Kızılay, "Şampiyonluk kültürü olan bir okul. Öğrencilerimiz bu inançla bu okula başlıyor. Çalışmalarının karşılığını aldıkları için onlar da biz de mutluyuz." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız