İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2504 %0.01
55,3043 %0.20
6.503,63 %0.01
83.362,47 %-2.57
Muhalif. İstanbul’da Filistin’e destek eylemi düzenlendi

İstanbul’da Filistin’e destek eylemi düzenlendi

İstanbul’da Filistin’e destek eylemi düzenlendi
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL (AA) İstanbul Maltepe'de düzenlenen Filistin'e destek eyleminde, İsrail'in saldırıları protesto edildi.

Fatih'in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği, Maltepe Ülkü Ocakları, Maltepe Alperen Ocakları ve AK Parti Maltepe İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Maltepe Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler taşıyan gruptakiler, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Fatih'in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Topçu, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de 4 binden fazla çocuk ve 2 binden fazla kadın olmak üzere 10 binin üzerinde insanı katlettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre Gazze'de her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğünü belirten Topçu, "Bu bir savaş değildir. Bu İsrail'in Gazzeliler üzerindeki soykırımıdır. Dünya bu saldırılara karşı ses çıkarmaktan yoksun." dedi.

Topçu, dünyanın her yerinde, insanlığını kaybetmemiş herkesle İsrail'e karşı mücadele edeceklerinin altını çizerek, "Elimizden geldiğince Gazze'de bir insanı kurtararak bütün insanlığı kurtarmaya çalışacağız." diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız