İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.082,01 %0.32
Muhalif. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çanakkale’de çocuklar için bilim atölyesi kurdu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çanakkale’de çocuklar için bilim atölyesi kurdu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çanakkale’de çocuklar için bilim atölyesi kurdu
Okunma Süresi: 2 dk

ÇANAKKALE (AA) İstanbul Bilgi Üniversitesi, "Çocuklar İçin Bilim Projesi" kapsamında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 712 yaşlarındaki çocuklar için bilim atölyesi kurdu.

Proje kapsamında, Ayvacık'ın 64 köyünde yaşayan öğrenciler için bilim atölyesi düzenledi. İki gün sürecek atölyede çocuklar, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenleri gözetiminde birbirinden renkli bilimsel deneylere katılma olanağı buluyor.

Çocuklara bilimsel bakış açısı kazandırarak analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, Ayvacık Kaymakamlığı, Ayvacık Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştiriliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Amed Gökçen'in yürütücülüğünde gerçekleşen projede atölye çalışmaları, BİLGİ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Aslı Yetkin, ElektrikElektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülsen Betül Aktaş, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Deniz Dalgıç ile üniversitenin öğrencileri tarafından yürütülüyor.

Biyoloji, kimya ve fizik temelli deneylerin yapıldığı atölyelerde 712 yaş arası öğrenciler, bilimin farklı dallarını daha yakından tanıyor.

Prof. Dr. Elif Aslı Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 64 köyden 150'yi aşkın çocuğun bu etkinliklere katıldığını söyledi.

Çocuklara teoride duydukları, uygulamada da elleri dokunacak şekilde gösterip temel bilimleri olabildiğince aktarmak istediklerini belirten Yetkin, "8 deney yaptırıyoruz, 4'ü bugün, 4'ü yarın. ElektrikElektronik Bölümünden hocalarımız var. Ben Enerji Sistemleri Bölümündeyim. Genetik Bölümünden hocalarımız var. Kendi uzmanlıklarımızı olabildiğince çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Enerjiden bahsettik. Çocuklara enerjinin nasıl üretilebileceğini sorduk. Çok da güzel cevaplar aldık. Çocuklarımıza limondan bile elektrik üretilebileceğini gösterdik." diye konuştu.

Yetkin, amaçlarının bu bilgilere veya olanaklara ulaşamayacak çocuklara fırsat sağlamak olduğunu vurguladı.

Onların öğrenme şevklerini geliştirebilmeyi de hedeflediklerine vurgu yapan Yetkin, "Sanırım bunu biraz başardık. Çocuklarımız meraklı ve istekli. Bu 2 gün boyunca da sanırım hedefimize ulaşacağız ve onları mutlu edeceğiz. Başta İstanbul Bilgi Üniversitesi olmak üzere Belediyemize, Kaymakamlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığına çok teşekkür ederiz." dedi.

Çocuklarla bir arada olmaktan memnun olduklarını dile getiren ElektrikElektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel de "Bu yaş kategorisindeki çocuklarla çalışmayı biz de özlemişiz. Üniversite hocaları olarak pek fırsatımız olmuyor. Çok meraklılar. Çok da güzel bir ortam oluşuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız