İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5433 %0.01
55,8164 %0.02
6.662,32 %0.44
82.097,44 %0.91
Muhalif. İsrail askerleri, Filistinli sağlık görevlilerini darbetti

İsrail askerleri, Filistinli sağlık görevlilerini darbetti

İsrail askerleri, Filistinli sağlık görevlilerini darbetti
Okunma Süresi: 2 dk

RAMALLAH (AA) İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da çıkan olaylarda Filistinli sağlık görevlilerini darbettiği bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekibinin, Batı Şeria'nın Nablus kentinin doğusunda Beyt Furik beldesinde görevi sırasında İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Kızılay'ın sayfasında, İsrail güçlerinin, 2 sağlık görevlisini darbettiği olay anına ait görüntülere de yer verildi.

Görevlilerden birinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralı sağlık görevlisinin durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Filistin Sağlık Bakanı saldırıyı kınadı

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle de yayımladığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Kızılay ekiplerine yönelik saldırısını kınadı.

Bu görüntülerin "İsrail'in alnında kara bir leke" olduğunu ifade eden Keyle, uluslararası toplumdan, İsrail'in ceza ve sorgulanmadan korkmadan çiğnediği uluslararası hukukun korunması için, gerçek ve etkin bir müdahale talep etti.

"Açılan ateş sonucu bir Yahudi yerleşimci yaralandı"

İsrail'in Kanal 12 televizyonun haberine göre ise Beyt Furik beldesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu Yahudi bir yerleşimci sırtından yaralandı.

Bunun üzerine İsrail askerleri ve Filistinliler arasında arbede çıktığı aktarılan haberde, İsrail güçlerinin faili arama çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Filistin devlet televizyonun haberinde de İsrail askerlerinin beldede konuşlandığını, giriş çıkışları bariyerlerle kapatarak, vatandaşların geçişine izin vermediği belirtildi.

Bazı Filistin özel medya kuruluşlarında da Filistinlilerin, İsrail askerlerinin cadde ve sokakları kapatmasına ve beldeye girişlere izin vermemesine tepki olarak lastik yaktığı ve askerler ile Filistinli gençler arasında arbede çıktığı bilgisi verildi.

"İsrail tansiyonu yükseltiyor"

Filistin Dışişleri Bakanlığı da yayımladığı açıklamada, İsrail'in olaylarda tansiyonu yükseltme konusundaki ısrarının ciddiyetle takip edildiği kaydedildi.

Bu yükselişten tümüyle İsrail'in sorumlu olduğu vurgulanan açıklamada, "Tansiyonu yükseltmek, İsrail'in, Filistin davasının siyasi düzeyini aşağı çekmek için sistematik ve kasıtlı bir şekilde izlediği bir siyasettir." denildi.

İsrail'in sık sık baskınlar düzenlediği Batı Şeria'da, Filistin Sağlık Bakanlığının raporlarına göre, İsrail güçleri yıl başından bu yana 94 Filistinliyi öldürdü.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da halihazırda 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 500 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zorlaştırıyor.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız