İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3734 %0.13
55,3219 %0.47
6.615,65 %0.04
83.642,03 %0.84
Muhalif. İşitme engelli milli voleybolcular, Avrupa kupasını ülkede tutmak istiyor

İşitme engelli milli voleybolcular, Avrupa kupasını ülkede tutmak istiyor

Türkiye İşitme Engelli Kadın ve Erkek Milli Voleybol Takımları, Karabük’te 1122 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda birinci olmak için çalışmalarını sürdürüyor Milli takımlar antrenörü Osman Çarkçı: ”Hem kadınlarda hem de erkeklerde final oynar, Avrupa şampiyonu oluruz diye düşünüyorum. Hedef tekrar şampiyonluk tabii ki”

İşitme engelli milli voleybolcular, Avrupa kupasını ülkede tutmak istiyor
Okunma Süresi: 2 dk

KARABÜK (AA) AHMET ÖZLER Olimpiyat ve dünya şampiyonu unvanına sahip Türkiye İşitme Engelli Kadın ve Erkek Milli Voleybol Takımları, Karabük'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda kürsünün en üst basamağında yer almayı hedefliyor.

Milli voleybolcular, kentte 1122 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonaya yoğun tempoda çalışarak hazırlanıyor.

Milli takımlar antrenörü Osman Çarkçı, AA muhabirine, Türkiye'de düzenlenecek şampiyona için kadın ve erkek milli sporcularla Karabük'te kampa girdiklerini söyledi.

Kadın ve erkek milli takımlarının olimpiyat ve dünya şampiyonluklarının bulunduğunu dile getiren Çarkçı, Karabük'te yapılacak şampiyonada iki takımın da birinci olacağına inandıklarını kaydetti.

Çarkçı, Türkiye Voleybol Federasyonunun kendilerine destek verdiğini belirterek, "Salonların hazırlanmasında da bayağı imkan sağladılar bize; daha güzel bir Avrupa Şampiyonası olsun diye. Biz de yaklaşık 4 günden beri burada kamptayız. Avrupa Şampiyonası kampına başladık. Dört kampımız burada devam edecek." diye konuştu.


"Amacımız işitme engellilerin sesini duyurmak"


Yurt dışında da bir kamplarının olacağını aktaran Çarkçı, "Karabük'ü çok seviyoruz. Bize uğurlu geliyor. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlara da burada kamp yaparak gitmiştik. İnşallah yine uğurlu gelir. Hem kadınlarda hem erkeklerde final oynar, Avrupa şampiyonu oluruz diye düşünüyorum. Hedef yine şampiyonluk tabii ki." ifadelerini kullandı.

Çarkçı, şampiyonaya 12 ülkenin katılmasının beklendiğine değinerek, "Burada tabii ki çok önemli ülkeler var. Ukrayna, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Polonya. Özellikle İtalya, Fransa ve Ukrayna. Finalde oynadığımız bir Ukrayna var. Takımlarımızın 3 olimpiyat şampiyonluğu var; kadınlarda 1, erkeklerde 2 kez şampiyon olduk. İki dünya şampiyonluğumuz var. Bir de erkeklerde Avrupa şampiyonluğu var. İşitme engellilerin sesini de duyurmak istiyoruz. O yüzden bizim için de çok önemli." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız