İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.969,92 %0.45
Muhalif. İngiltere’de mahkumlar, Türkiye’deki depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi

İngiltere’de mahkumlar, Türkiye’deki depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi

İngiltere’de mahkumlar, Türkiye’deki depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi
Okunma Süresi: 2 dk

LONDRA (AA) İngiltere'nin Manchester kentinde yer alan bir hapishanedeki mahkumlar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatarak bağış topladı.

Ülkenin kuzeybatısındaki Manchester kentine yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Dovegate Hapishanesi'ndeki mahkumların depremzedeler yararına topladıkları yardımlar, Türkiye'nin Manchester Başkonsolosluğuna teslim edildi.

Türkiye'nin Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Şubat'taki depremlerin ardından Manchester'daki birçok kuruluşun yardımda bulunmak için başkonsoloslukla temasa geçtiğini aktardı.

Sayın, "Bunlar arasında en farklılarından biri Manchester'a yaklaşık 1,5 saat mesafedeki Dovegate Hapishanesi'ydi. Hapishane yetkilileri, mahkumların ülkemizdeki depremzedelere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını ve topladıkları bağışı Başkonsolosluğumuza teslim etmek istediklerini belirttiler. Biz de teşekkür ederek, teklifi kabul ettik." dedi.

"Mahkumların harçlıklarından artırarak topladıkları bu bağışın bizim için ayrı bir değeri var"

Toplanan bağışın ardından hapishaneyi ziyaret eden Sayın, "Hem kampanyayı düzenleyen mahkum ve yöneticilere teşekkür etme imkanı bulduk, hem çeki teslim aldık. Bağışı AFAD’ın Ziraat Bankası Londra Şubesi hesabına yatırıyoruz." ifadesini kullandı.

Sayın, mahkumların harçlıklarından artırarak topladıkları bu bağışın kendileri için ayrı bir değeri olduğunu dile getirerek, "Bu yardım iki ülke halkının ve kurumlarının zor zamanlarda sergilediği dayanışmaya güzel bir örnek teşkil ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız