İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.527,36 %-0.06
Muhalif. İHBİR Üyesi Ahmet Ergin Okandeniz: ”Türkiye’de buğday üretimi tüketimi karşılıyor”

İHBİR Üyesi Ahmet Ergin Okandeniz: ”Türkiye’de buğday üretimi tüketimi karşılıyor”

”Un ve yağ sektörlerinde kaliteli üretimiyle Türkiye, dünya standartlarına ulaştı”

İHBİR Üyesi Ahmet Ergin Okandeniz: ”Türkiye’de buğday üretimi tüketimi karşılıyor”
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Üyesi Ahmet Ergin Okandeniz, Türkiye'de buğday üretiminin tüketimi karşıladığını belirterek, un ve yağ sektörlerinde kaliteli üretimiyle Türkiye'nin dünya standartlarına ulaştığını bildirdi.

İHBİR'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen, aynı zamanda Okandeniz Un ve Gıda Yönetim Kurulu Başkanı da olan Okandeniz, firma olarak geçen yıl 66 bin ton yağlı tohum kirim işlemi, un tarafında ise 72 bin ton yaptıklarını belirtti.

Lüleburgaz'daki üç tesiste 100'ün üzerinde kişiyi istihdam ettiklerini aktaran Okandeniz, yılda 13 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Cirolarının yüzde 30'unu ihracatın oluşturduğunu aktaran Okandeniz, markalı üretim yapacaklarını ve bunun için patent aldıklarını bildirdi.

Okandeniz, "Önümüzdeki yıl en önemli yatırımlarımızdan biri de atıl kapasiteleri faaliyete geçirmek olacak. Okandeniz olarak, sürekli değişen dış dünyaya teknoloji ve küresel rekabet olarak uyum sağlama amacındayız." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de buğday üretiminin tüketimi karşıladığını belirten Okandeniz, şunları kaydetti:

"Un ve yağ sektörlerinde kaliteli üretimiyle Türkiye, dünya standartlarına ulaştı. Her kalitede üretim yapabiliyoruz. Sektör olarak şu an dünyaya satamayacağımız ürün yok. İhracat, dışarıdan tedarik edilen ürünün işlenerek satılmasından sağlanıyor. Sanayici ve ihracatçının bu dönemde en büyük sıkıntısı finansa erişim, bu sorunun acil bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bizlere gerekli imkan sağlanırsa hedeflerimize ayakları sürterek değil, koşarak gideriz."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız