İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5339 %0.11
55,7699 %0.22
6.653,36 %0.28
81.934,00 %1.54
Muhalif. İçişleri Bakanı Soylu, 10 Ocak İdareciler Günü programında konuştu:

İçişleri Bakanı Soylu, 10 Ocak İdareciler Günü programında konuştu:

”Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir”

İçişleri Bakanı Soylu, 10 Ocak İdareciler Günü programında konuştu:
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir." dedi.

Bakan Soylu, Türk İdareciler Derneği tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "10 Ocak İdareciler Günü Kutlama Programı"nda yaptığı konuşmada, İdareciler Günü'nü kutlayarak salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Türkiye'nin son 2025 yıldaki gelişimine işaret eden Soylu, 2023'ün Türkiye Yüzyılı vizyonu için önemini vurguladı.

Soylu, Cudi Dağı Tuşimiya Deresi bölgesinin kısa süre önce teröristlerden temizlendiğini ve Gabar Dağı'ndan petrol çıkarılmaya başlandığını anlatarak şunları söyledi:

"Gabar'da çıkan petrolün kalitesi, bilenlerin tarifiyle söylüyorum, Körfez'de çıkan petrolün kalitesiyle hemen hemen aynı. İşlemeden koyduğunuz zaman bile sonuç elde edebileceğiniz bir kaliteye sahip. Türkiye bambaşka bir tabloya geldi. Şu anda Diyarbakır Birinci Organize Sanayi Sitesi, Tekstil Sanayi Sitesi ve Karacadağ Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 450 yatırımcı sıra bekliyor. Bunu 20'nci yüzyılın sonunda hayal etmiş olsaydık, sadece hayallerimizle baş başa kalırdık."

Türkiye'nin artık kendi İHA ve SİHA'larını üretebilecek noktaya geldiğine dikkati çeken Soylu, "Daha yeni Jandarma Genel Komutanlığımız yerli ve milli olarak ürettiğimiz Skorsky'yi teslim aldı. Yarın öbür gün inşallah bir hafta, 10 gün sonra inşallah genel maksatlı helikopter Gökbey'i teslim alacağız. O da bizim üretimimiz." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, Türkiye'nin, zorlu ve sıkıntılı dönemleri, sahip olduğu büyük devlet geleneği ile aştığını söyleyerek "Bugün gelişmiş Batı ülkelerini görüyoruz. Hangi küresel krizi yönetebiliyorlar? Hiçbirini. Yönettikleri tek şey, terör örgütlerine para ve silah yardımı yapmak, ajan beslemek, provokatör beslemek, ülkemiz dahil pek çok ülkede fonlama yapmak, kalemşör satın almak, onun haricinde hiçbir meselede bir küresel rehberlikleri yok, çözümleri yok, kriz yönetenleri yok." diye konuştu.

"Türkiye, zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük gelişme içerisinde"

Türkiye'nin büyük devlet geleneğinin sadece kanun ve mevzuatlarında olmadığını, aynı zamanda vatandaşlarında da olduğunu anlatan Soylu, "Türkiye, bütün dünyadaki zengin ülkelerin beklemediği kadar büyük bir inkişaf içerisinde, büyük bir gelişme içerisinde, aynı zamanda büyük bir vicdan içerisinde yolculuğuna devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Soylu, bu gelişimde mülki idare amirlerinin de payının büyük olduğunu belirterek Türkiye'nin gelişmeyi sürdüreceğini ve çok daha güçlü hale geleceğini vurguladı.

"Dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk"

Taşıdıkları sorumluluğun kelimelerle tarif edilemeyeceğini kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

"Sadece Ayasofya'yı açmak bile bir tarihi anlatmaya bedeldir. Bu kadar açık ve nettir. Sadece bir camiyi ibadete açmadık biz, dünyaya özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mührünü vurduk."

Bakan Soylu, konuşmasının sonunda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

Programın sonunda, bazı kaymakam ve valilere, hizmetlerinden dolayı çeşitli ödüller verildi. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki vali ve kaymakamları ziyaret ederek hizmetlerini haberleştiren gazeteci Yavuz Donat'a da ödül verildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız