İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1971 %0.06
55,1337 %-0.51
6.497,61 %-1.31
83.396,00 %-2.39
Muhalif. İHH ve Merhamet Derneğinden, Suriye’deki yetimlerin ailelerine küçükbaş hayvan desteği

İHH ve Merhamet Derneğinden, Suriye’deki yetimlerin ailelerine küçükbaş hayvan desteği

İHH ve Merhamet Derneğinden, Suriye’deki yetimlerin ailelerine küçükbaş hayvan desteği
Okunma Süresi: 1 dk

İDLİB (AA) İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından Suriye'nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan yetim çocukların ailelerine, süt satıp gelir temin edebilmeleri için küçükbaş hayvan desteğinde bulunuldu.

Suriye'nin İdlib ve Afrin bölgelerinde 25 yetim ailesine, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Merhamet Derneğince "Geçim Kaynakları Projeleri" kapsamında ücretsiz 100 koyun verildi. Yapılan yardım çalışması sayesinde her yetim ailesine 4 koyun temin edildi.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, AA muhabirine, Suriye'de savaşın yetim bıraktığı çocuklara yönelik desteklerin devam ettiğini söyledi.

Geçim kaynakları projelerine önem verdiklerini anlatan Tahiroğlu, bu alanda çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Sponsorluk sistemimizle Suriye'de 29 bin 572 yetim çocuğumuza her ay düzenli olarak sosyal nakdi destek sağlıyoruz." dedi.

Yetim ailelerini geçimlerini kendi çabalarıyla temin edebilecekleri projelerle hayata hazırlamaya çalıştıklarını kaydeden Tahiroğlu, "25 yetim ailemize 100 adet koyun desteği verdik. Bu koyunlardan elde ettikleri sütleri satarak ek gelir elde etme imkanına sahip olacaklar. Çalışmaya destekleri nedeniyle Merhamet Derneğine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye içerisinde yardım faaliyetleri yürütüyor.



Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız