İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2203 %0.03
55,2489 %0.22
6.526,30 %0.36
82.039,13 %-1.32
Muhalif. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı:

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı:

”Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi olmak suç değildir. Anayasayı savunmak suç değildir. Örtülü istilaya karşı çıkmak suç değildir. Aksine bunları yapmamak suçtur”

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı:
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi olmak suç değildir. Anayasayı savunmak suç değildir. Örtülü istilaya karşı çıkmak suç değildir. Aksine bunları yapmamak suçtur." dedi.

Ankara Adliyesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan Özdağ, bir süre önce sosyal medyada ülkedeki sığınmacı sorununu dile getiren, aralarında gazetecilerin de bulunduğu yurttaşların gözaltına alınıp bazılarının tutuklandığı bir sürecin yaşandığını söyledi.

Ümit Özdağ, bugün 4 kişinin daha gözaltına alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri Serkan Kafkas adlı arkadaşımızdır. Serkan Kafkas seçimlerden önce 6 ay süreyle Zafer Partisi Genel Merkezi'nde sosyal medya koordinatörü olarak çalışmıştır. Zafer Partilidir. Esasen bu davanın yeni bir Ergenekon davası olarak Zafer Partisine karşı kurgulandığının farkındayız. Önce Müdafaa Hareketi adlı bir provokasyon yapısıyla Zafer Partisini sokağa çekmek istediler. Biz bunu engelledik. Arkasından bu tutuklamalar gelecekti. Buna izin vermedik. Ama sürecin aynen FETÖ taktikleriyle sürdürüldüğünü görüyoruz."

Bu gözaltıların, "Müdafaa Hareketi dosyası devam ediyor" diye yansıtıldığını ifade eden Özdağ, Serkan Kafkas'ın, "milliyetçi paylaşımlar yaptığı söylenerek gözaltına alınıp savcılık kapısı önünde bekletildiğini" savundu.

"Bu operasyonların Zafer Partisinin yükselişini kesmek için düzenlendiğinin farkında olduklarını" dile getiren Özdağ, "Bu ülkede Türk milliyetçisi paylaşım yapmak ne zaman suç oldu? Türk olduğumuzu söylemek suç mu sayılacak? Bu ülkede 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini istemek ne zaman suç oldu?" diye konuştu.

Sığınmacılar meselesinde geri adım atmayacaklarını belirten Özdağ, şöyle devam etti:

"Bizi bu konuda geri adım atmaya, susturmaya, sığınmacılar meselesini gündemimizden çıkartmaya zorlamak istiyorlar. Hangi partilerin genel merkezlerinden bize tehditlerin geldiğini de biliyoruz. Hangi odalarda nelerin konuşulduğunu da biliyoruz. Buradan tekrar ediyoruz, geri adım atmayacağız. Türk olmak suç değildir. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi olmak suç değildir. Anayasayı savunmak suç değildir. Örtülü istilaya karşı çıkmak suç değildir. Aksine bunları yapmamak suçtur."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız