İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3950 %0.03
55,1351 %-0.37
6.501,82 %-1.59
81.577,00 %-1.79
Muhalif. Yozgatlı genç kadın güreşçiler, milli takıma girmeyi hedefliyor

Yozgatlı genç kadın güreşçiler, milli takıma girmeyi hedefliyor

Yozgatlı genç kadın güreşçiler, milli takıma girmeyi hedefliyor
Okunma Süresi: 2 dk

YOZGAT (AA) Yozgat'ta 15 genç güreşçi, 17 Yaş Altı Kadınlar Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Yaşları 10 ile 17 arasında değişen sporcular, 2628 Mart'ta Yozgat'ta düzenlenecek şampiyona için Çok Amaçlı Spor Salonu'nda antrenör Rabia Köse yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Rabia Köse, basın mensuplarına, şampiyonaya 15 sporcu ile katılacaklarını belirterek, "Kadınlardan güreşe yoğun ilgi var. Biz de kadınları güreşe daha fazla çekmeye çalışıyoruz. Sporcularımız antrenmanları kaçırmıyor. Bir yılda çok mesafe katettik, çok derece çıkarttık." diye konuştu.

Sporculardan 17 yaşındaki Aysima Güngör, 2022'de Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 3'üncü olduğunu aktardı.

Güreşi severek yaptığını ve hayatının bir parçası olduğunu vurgulayan Aysima, "Kadınların gücünü kanıtlamak için güreşe başladım. Hedefim, milli takıma girmek, Avrupa ve dünya şampiyonalarında derecek yapmak." ifadelerini kullandı.

Ayten Yılmaz (17) ise güreşe yeni başladığını ve 4 aydır antrenmanlara katıldığını dile getirdi.

Bu sporu seçerken "Dangal" filminden etkilendiğini belirten Ayten, "Dangal filmini izlemiştim. Daha sonra güreş yapmaya karar verdim ve başladım. Hedefim milli takıma girip Avrupa'da ve dünyada hem ülkemin adını hem de kendi ismimi duyurmak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız