İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.702,00 %-0.57
Muhalif. Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde suni karlama çalışmaları sürüyor

Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde suni karlama çalışmaları sürüyor

Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde suni karlama çalışmaları sürüyor
Okunma Süresi: 1 dk

SİVAS (AA) Sivas'taki Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde sezon öncesi suni karlama çalışmaları sürüyor.

Kentte bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini soğuk hava ve kar yağışına bıraktı.

İl merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde aralıklarla devam eden yağışlarla kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığının henüz istenilen seviyeye ulaşmadığı kayak merkezinde 15 Aralık'ta başlatılan suni karlama çalışması, hava şartlarının el verdiği dönemlerde devam ediyor.

Diğer yandan, kayak merkezindeki tüm tesislerin yeterli kar kalınlığına ulaşıldığında hizmet vermeye başlayacak şekilde hazır olduğu belirtildi.

Kayak merkezinde, 2 bin 551 ile 1636 metre uzunluğunda iki telesiyej, 804 metre teleski, Dünya Kayak Federasyonu (FIS) standartlarına uygun kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve tbar gibi mekanik tesisler ile otel, kafe, restoran ve 25 bungalov ev bulunuyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız