İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3736 %0.13
55,3046 %0.43
6.629,29 %0.25
83.222,01 %0.68
Muhalif. Yemen’de Husiler 8 yıldır alıkoydukları Tümgeneral Receb’i serbest bıraktı

Yemen’de Husiler 8 yıldır alıkoydukları Tümgeneral Receb’i serbest bıraktı

Tümgeneral Faysal Receb, Husilere karşı savaşta Sada ve Amran vilayetlerinde Yemen ordusunun en önde gelen askeri liderlerinden biri olarak tanınıyordu

Yemen’de Husiler 8 yıldır alıkoydukları Tümgeneral Receb’i serbest bıraktı
Okunma Süresi: 2 dk

SANA (AA) Yemen'deki İran destekli Husiler, 2015'ten bu yana alıkoydukları Tümgeneral Faysal Receb'i serbest bıraktı.

Yemen ordusunda 119. Piyade Tugay Komutanı olan Receb, ramazan ayında serbest bırakılan, eski Savunma Bakanı Mahmud esSubeyhi, eski Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin kardeşi Tuğgeneral Nasır Mansur Hadi ile 2015'te aynı günde Husiler tarafından Lahic kentinde alıkonulmuştu.

Yemenli aktivistler ve kabilelerin önde gelenlerinden oluşan bir heyet, Husilerin kontrolündeki Sana'ya giderek serbest bırakılan Receb'i karşıladı.

Husilerin esirler dosyası sorumlusu Abdulkadir elMurtada, basına yaptığı açıklamada, Ebyen ve Hadramevt illerinden Sana'ya gelen kabileler arabuluculuğu ile Receb'in serbest bırakıldığını belirtti.

Yemen hükümetinin Esir ve Tutuklu Müzakere Heyeti Sözcüsü Macid Fedail, dün yaptığı açıklamada, önceki esir takası anlaşmasına Tümgeneral Receb'in de dahil edilmesi için çok baskı yaptıklarını, ancak Husilerin bunu reddettiğini açıklamıştı.

Ebyenli Tümgeneral Receb, Yemen ordusunda yaklaşık yirmi yıldır Sada ve Amran (kuzey) vilayetlerinde Husilere karşı savaşan en önde gelen askeri liderlerden biri olarak biliniyor.

Husiler ile Yemen hükümeti arasındaki "esir takası"

Yemen hükümeti ile Husiler, Birleşmiş Milletler gözetiminde 11 Mart'ta İsviçre'de esir takası görüşmelerine başlamıştı.

Taraflar, müzakereler sonucu 20 Mart'ta aralarında 4 gazeteci ile tanınmış siyasi, askeri ve güvenlik yetkililerinin de bulunduğu 887 kişinin karşılıklı olarak serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Yemen hükümetinin Esir ve Tutuklu Müzakere Heyeti Sözcüsü Fedail, 14 Nisan'da başlayan ve 3 gün süren esir değişiminde iki taraftan yaklaşık 900 kişinin serbest bırakıldığını açıklamıştı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız