İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.083,70 %0.47
Muhalif. YKS Yabancı Dil Testi İngilizce Türkiye birincisi Doğa Koleji’nden

YKS Yabancı Dil Testi İngilizce Türkiye birincisi Doğa Koleji’nden

YDT İngilizce Türkiye birincisi Metin Furkan Amarat: ”Sınava hazırlık sürecinde okulumdaki öğretmenlerimin katkısı çok fazlaydı, alanlarında en iyi öğretmenlerden ders aldık ve okul dışında ek bir destek almadım”

YKS Yabancı Dil Testi İngilizce Türkiye birincisi Doğa Koleji’nden
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) Doğa Koleji İzmir Buca Kampüsü öğrencisi Metin Furkan Amarat, 2023 YKS Yabancı Dil Testi (YDT) İngilizce Türkiye birincisi oldu.

Kolej açıklamasında görüşlerine yer verilen Metin Furkan Amarat, Doğa Koleji'nde uygulanan YKS hazırlık programı dışında hiçbir ek desteğe ihtiyaç duymadan sınav hazırlık süreçlerinde tüm desteği öğretmenlerinden, okul yönetiminden, rehberlik bölümünden ve ailesinden aldığını belirtti.

YDT İngilizce Türkiye birincisi ve TYT Türkiye 8'incisi Amarat, bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini ve çok mutlu olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Okulumda uygulanan YKS Hazırlık Programı dışında bir kursa gitmedim. 9. sınıftan itibaren ders çalışarak öğretmenlerimin yönergelerine uyarak rehberlik hizmetini aktif kullanarak çalıştım. 12. sınıfta ise sadece okulumun kaynaklarını ve okulumun öğretmen desteğini alarak sınava hazırlandım. Fen ve teknoloji lisesinde okumanın ve ayrıcalıklı programının büyük katkısını gördüm. Akademik hedefim ortaokulda da yüksekti. Sonucu öğrendiğimde şaşırdım, iyi bir sonuç bekliyordum ama özellikle yabancı dil testinde böyle bir derece beklemiyordum.

Sınava hazırlık sürecinde okulumdaki öğretmenlerimin katkısı çok fazlaydı, alanlarında en iyi öğretmenlerden ders aldık ve okul dışında ek bir destek almadım. İstanbul Teknik Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünde okumak istiyorum. Önümüzdeki yıl sınava girecek arkadaşlar kaygılarının önlerine geçmesine izin vermesinler. Bu zor bir süreç, başarıp başaramayacaklarına dair kaygıları olabilir ama kendilerinden şüphe etmesinler. İkinci olarak ise geçmiş yılların konularına dikkat etsinler. 9 ve 10. sınıf konularına gereken özeni göstermeliler."

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can da "Tüm alanlarda önemli derecelerimiz var. Yabancı dile verdiğimiz önem ile bu başarı beklediğimiz bir sonuçtu, gururlu ve mutluyuz. Öğrencilerimizi YKS'ye sistemli bir şekilde hazırlıyoruz." ifadesini kullandı.

Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü de dereceye giren tüm öğrencileri tebrik ettiğini belirterek, "Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz. Anaokulundan liseye tüm öğrencilerimizi 21. yüzyıl beceri ve donanımına uygun yetiştiriyoruz. Bundan sonra da geleceğimizin teminatı öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Doğa Koleji Liseler Koordinatörü Arzu Uz ise doğru yönlendirme ve disiplinli çalışma ile başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, "Doğa Koleji'nde üniversiteye hazırlık süreci; YKS'ye hazırlanmanın ötesinde, öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerine uygun kariyer planlanmasını, puana göre değil, hedef odaklı çalışma stratejilerinin belirlenmesini, kazanılacak bölümün gerektirdiği akademik altyapıya sahip olunmasını içeren çok güçlü bir programı kapsıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız