İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5301 %0.10
55,6128 %-0.07
6.626,64 %-0.13
81.571,02 %-0.60
Muhalif. Vanlı aileler HDP İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürdü

Vanlı aileler HDP İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürdü

Vanlı aileler HDP İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürdü
Okunma Süresi: 2 dk

VAN (AA) Van'da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, il başkanlığı önünde yaptıkları eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, "Anneler HDP'yi lanetliyor", "Evlat nöbetindeyiz", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Şehidime dokunma, onlar bize emanet", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazılı dövizler taşıdı.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak HDP İl Başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Oğlu 15 yaşındayken dağa götürülen Hüseyin Kipçak, AA muhabirine, 5 yıldır çocuğundan haber alamadığını söyledi.

Oğlunun lise 2. sınıfta okurken okul çıkışında kaçırıldığını ve bir daha dönmediğini anlatan Kipçak, şunları kaydetti:

"Çocuğuma kavuşmak için eyleme katıldım. İçim yanıyor, çocuğumdan haber alamıyorum. HDP'liler çocuklarını göndermezler, hep fakir fukaranın çocuklarını gönderiyorlar. Ölüme kadar da buradayım ve eyleme devam edeceğim. Çocuğuma kavuşsam da diğer aileler için burada olacağım. Bizi perişan ettiler, Allah da onları perişan etsin. Selahattin Demirtaş bir ay çocuklarını görmezse mutlaka diyecek ki ben çocuklarımı göremiyorum. Sen çocuklarını düşünüyorsan niye diğer çocukları düşünmüyorsun. Diyarbakır'daki eyleme de katıldım, burada da iki yıldır katılıyorum. Çocuğumu alana kadar da devam edeceğim."

Adana'da 17 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırılan Gülcan Biçer'in yengesi Seda Biçer de Gülcan'ın ağabeyi Kutbettin Biçer'le eyleme katıldıklarını belirtti.

Biçer, şöyle konuştu:

"Daha 17 yaşında ve gencecikti. Akşam beraber yemek yedik. Sabah evden çıktı, bir daha haber alamadık. Her yerde aradık ama bulamadık. Onun dağa kaçırılmasından HDP sorumludur. Allah onları kahretsin. Anneler çok üzülüyor ama mutlaka kazanacağız. 2019'dan beri Adana'dan buraya gelerek eyleme katılıyoruz. Çocukların hepsi gelinceye kadar eyleme devam edeceğiz. Çok şükür devletimiz arkamızda, bize destek veriyor. Onlara duacıyız."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız