İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.095,94 %0.82
Muhalif. Ultra maratoncu Munzur ve Keşiş dağlarında Fransa’daki MontBlanc Yarışı’na hazırlanıyor

Ultra maratoncu Munzur ve Keşiş dağlarında Fransa’daki MontBlanc Yarışı’na hazırlanıyor

Erzincan’da memurluk yapan ve geçen yıl katıldığı Kapadokya Ultra Trail Koşusu’nda 63 kilometrelik parkurda dünya üçüncüsü olan Hüseyin Temizsoy, şimdi gözünü hem Kapadokya hem de Avrupa’daki yarışlara dikti Ultra maraton sporcusu Hüseyin Temizsoy: ”Fransa’ya gidip Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum”

Ultra maratoncu Munzur ve Keşiş dağlarında Fransa’daki MontBlanc Yarışı’na hazırlanıyor
Okunma Süresi: 2 dk

ERZİNCAN (AA) BARIŞ YALÇINKAYA Erzincan'da yaşayan 51 yaşındaki devlet memuru Hüseyin Temizsoy, Fransa'da 2024'te düzenlenecek Ultra Trail du MontBlanc Yarışı'na Munzur ve Keşiş dağlarında hazırlanıyor.

Kentte bir kurumda memur olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Temizsoy, 35 yıldır koşarken 13 yıldır da ultra maraton sporcusu olarak katıldığı yarışlarda madalya ve dereceler elde etti.

Eylül ayında Kapadokya Ultra Maraton Yarışları, 2024 yılında ise Fransa'da düzenlenecek Ultra Trail du MontBlanc Yarışı'na (UTMB) hazırlanan Temizsoy, antrenmanlarını Erzincan'ın Munzur ve Keşiş dağlarındaki dik yamaç ve sarp kayalıklarda sürdürüyor.

Geçen yıl katıldığı, Kapadokya Ultra Trail Koşusu'nda 63 kilometrelik parkurda dünya üçüncüsü olan ultra maratoncu, şimdi gözünü hem Kapadokya hem de Avrupa'daki yarışlara dikti.

Temizsoy, AA muhabirine, hedefleri doğrultusunda yıllardır koşu sporuyla ilgilendiğini, gençlere örnek olması bakımından koşmadığı bir günü yaşanmayan gün olarak saydığını söyledi.

Sağlık için sporun önemini vurgulayan Temizsoy, kendisinin de bu yaşına rağmen spor sayesinde çok sağlıklı olduğunu belirtti.


"Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum"

İlk olarak önümüzdeki günlerde düzenlenecek Kapadokya Ultra Maraton Yarışları'na katılacağını ifade eden Temizsoy, "Ardından Fransa'da düzenlenecek 100 mil UTMB yarışları var. Fransa'ya gidip Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Erzincan'da Keşiş ve Munzur dağında antrenmanlarımı yapıyorum. Son olarak Keşiş Dağı'nda tepe çalışması ve yarı dağa tırmanış antrenmanımızı gerçekleştirdik." dedi.

Temizsoy, bu sporun olmazsa olmazının fitness, ağırlık ve kardiyo ile beslenme olduğunu kaydetti.

Yaptığı çalışma hakkında bilgi veren Temizsoy, "Önce düz alanda ısınıyorum. Daha sonra dik yamaçlarda, tepelerde rampa çalışması yapıyorum. Vücudu bu şekilde hazırlıyorum çünkü ultra maraton benim koşacağım yerde neredeyse her 1 kilometrede yükseklik kazanıyoruz. Tepe çalışmasını onun için çok önemsiyorum. Burası bu çalışmalar için mükemmel bir yer." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız