İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.030,00 %0.68
Muhalif. Tuzla’da ”Ezilen Araç ve O An” fotoğraf sergisi açıldı

Tuzla’da ”Ezilen Araç ve O An” fotoğraf sergisi açıldı

Tuzla’da ”Ezilen Araç ve O An” fotoğraf sergisi açıldı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) 15 Temmuz Derneği ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle "Ezilen Araç ve O An" fotoğraf sergisi açıldı.

Tuzla Şelale Park'taki serginin açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir hafta sürecek sergi ve etkinliklerin ilkini başlattıklarını söyledi.

Yazıcı, amaçlarının unutmamak ve unutturmamak olduğunu vurgulayarak, "Yeni yüzyılımızın en önemli temelini 15 Temmuz ruhu oluşturuyor. Çok kıymetli ve unutturulmaması gereken bu ruhla beraber Cumhuriyet'in yeni yüzyılını hep birlikte dizayn edeceğiz." diye konuştu.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da 15 Temmuz darbe girişiminin bu topraklarda yaşanan çok sayıda imtihandan biri olduğunu söyledi.

Turunç, şöyle devam etti:

"Bu toprakları bize emanet eden ecdat da çok zorlu imtihanlar yaşadı. Emanet olarak bize bu toprakları bıraktı. Bu topraklar, bu devlet, bu bayrak, kırmızı çizgilerimiz asla bir miras değil, bir emanet. Biz de inancımız, değerlerimiz, kültürümüz bu topraklarda binlerce yıl yaşasın diye, bizden sonraki kuşaklara bırakmak üzere ona sahip çıkmak zorundayız. Zaten bu topraklarda yaşayan insanlar o şuurda oldukları için o gün tankların altına yattılar, karşısına dikildiler."

Açılışta sahneye davet edilen 15 Temmuz gazileri İlhami Çil, Üzeyir Civan, Ferhat Yücel, Gürbüz Akın, Erhan Koca ve Osman Nuri Esen, duygu ve düşüncelerini anlattı.

Gazilere, Yazıcı ve Turunç tarafından hediye takdim edildi.

Ardından 252 şehit için hatim duası, Tuzla Müftüsü Mustafa Aydın tarafından yapıldı.

Sergi, Yazıcı, Turunç, siyasi partilerin ilçe başkanları ve gazilerin katılımıyla kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

Sergide 15 Temmuz darbe girişiminin kronolojisi görsel olarak hikaye edildi.

15 Temmuz şehitleri için özel bir bölüm ayrılan sergide, şehitlerin görselleri ve bilgileri yer alıyor. Ayrıca 15 Temmuz gazisi Hikmet Harput'un ezilen aracı sergileniyor.

Sergi ,19 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız