İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3701 %0.13
55,2971 %0.42
6.645,43 %0.49
83.598,00 %0.32
Muhalif. Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğinin açılışının 31. yıl dönümü dolayısıyla merasim yapıldı

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğinin açılışının 31. yıl dönümü dolayısıyla merasim yapıldı

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğinin açılışının 31. yıl dönümü dolayısıyla merasim yapıldı
Okunma Süresi: 2 dk

AŞKABAT (AA) Türkmenistan’da, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğin açılışının 31. yıl dönümü dolayısıyla fotoğraf sergisi ve tören düzenlendi.

Törene Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, diplomatik misyon temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Oral, 2 Mayıs 1992’de Aşkabat’ta ilk olarak Türkiye Büyükelçiliğinin açıldığını hatırlatarak “Türk Dışişlerinin, yurt dışında 260 misyon ile, kalite açısından en hızlı ve en geniş konsolosluk hizmeti ile, ileri teknolojilerin kullanımı ile, 79 kadın büyükelçi ile, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından ve karar alma düzeyinde yüzde 43 oranında kadın temsilcisi ile en üst düzey diplomatik servisler arasında olduğunu söylemekten gurur duyuyorum.” dedi.

Türkiye’nin “girişimci ve insani diplomasi” yaklaşımı doğrultusunda uluslararası düzeyde olduğu kadar yakın çevresinde de güvenlik, istikrar ve refahın sağlanması için seferber olduğunu ifade eden Oral, “Milli gelirine oranla en fazla insani yardım yapan ülke olarak hangi kökene, inanca ve farklılığa sahip olursa olsun mazlum ve muhtaçların imdadına koşuyoruz. Türkiye, dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Oral, Türkiye'nin çatışma ve istikrarsızlık ortamında, Suriye'deki insani dramın sona ermesinden RusyaUkrayna krizine çözüm bulunmasına kadar barış ve refah bölgesi oluşturmaya çalıştığını belirtti.

“Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliğinin yeni arması tanıtıldı”

Bugün aynı zamanda Dışişleri Bakanlığının 103. doğum günü olduğunu ve bu anlamlı günde Büyükelçiliğin yeni armasını tanıtmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Oral, “Birazdan göreceğimiz yeni arma, tarih boyunca 16 bağımsız Türk devletini temsil eden 16 yıldızla süslenmiştir.” dedi.

Türklerin binlerce yıldır geniş coğrafyaya hükmettiğini kaydeden Oral, “16 devlet Türkler, Orta Asya bozkırlarından Avrupa'ya uzanan uzun yürüyüşümüzde engin bir diplomasi tecrübesi biriktirmiştir.” diye konuştu.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız