Salon: ENKA
Hakemler: Mehmet Karabilecen, Semih Vural, Burak Yılmaz
Aliağa Petkimspor: İsmail Cem Ulusoy 6, Chery 22, Prewitt 5, Aldridge 6, Simmons 14, Booth 7, Ege Arar, Nusret Yıldırım 4, Dorukhan Engindeniz 6, Murat Meriç Kuntker
Türk Telekom: Rıdvan Öncel 8, Grant 20, Bouteille 11, Jones 20, Berk Demir 2, Mehmet Yağmur, Semih Erden, Taylor 16, Erkan Yılmaz 3, Sestina 9, Alihan Demir
1. Periyot: 2520
Devre: 3840
3. Periyot: 5467
Diskalifiye: 28.42 Dorukhan Engindeniz (Aliağa Petkimspor)
İZMİR (AA) Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında Türk Telekom, deplasmanda Aliağa Petkimspor'u 8970 mağlup etti.
Türk Telekom'un 12 galibiyet ve 3 yenilgiyle tamamladığı ligin ilk devresinde Aliağa Petkimspor ise 5 galibiyet ve 10 mağlubiyet yaşadı.
Karşılaşmanın başında 6 sayılık fark (713) yakalayan Türk Telekom karşısında periyodun son bölümünde daha etkili olan Aliağa Petkimspor, çeyreği 2520 önde tamamladı.
İkinci periyoda Taylor, Jones ve Bouteille'nin sayılarıyla başlayan Türk Telekom, Chery'nin basketlerine rağmen Sestina'nın 3 sayılık basketiyle 3332 üstünlük kurdu. Türk Telekom, soyunma odasına 4038 önde gitti.
Üçüncü periyodun başında daha etkili olan konuk ekip, 25. dakikasını 5143 üstün geçtiği periyotta Grant ve Taylor'ın 3 sayılık basketleriyle farkı 12 sayıya çıkardı: 4759. Başkent temsilcisi, periyodu da 6754 önde tamamladı.
Son çeyrekte üstünlüğünü koruyan Türk Telekom, Aliağa Petkimspor'u 8970 yendi.
Üçüncü periyotta üst üste iki teknik faul alan Dorukhan Engindeniz'in oyun dışında kaldığı Aliağa Petkimspor'da atletik performans antrenörü Derya Günay da hakemler tarafından salon dışına yollandı.
Kaynak: AA