İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
67.362,46 %0.75
Muhalif. Türkiye Maarif Vakfı, Hong Kong ve Endonezya’da iki anlaşmaya imza attı

Türkiye Maarif Vakfı, Hong Kong ve Endonezya’da iki anlaşmaya imza attı

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Hong Kong ve Endonezya'da eğitim, tarih, kültür alanlarında iki anlaşmaya imza attı.

TMV, küresel eğitim alanında Hong Kong Eğitim Üniversitesi ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, UNESCO işbirliğiyle Hong Kong’da düzenlenen “Eğitimin Geleceği 2024” konulu uluslararası konferansta Türkiye’nin eğitimdeki uluslararası vizyonu ve Maarif Vakfı’nın eğitimdeki rolüne dikkati çekti.

2325 Nisan'da düzenlenen konferans sırasında ayrıca TMV Başkanı Akgün ile Hong Kong Eğitim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Chi Kin John Lee, ikili işbirliği anlaşması imzaladı.

Anlaşma, Türkçe öğretimi ve Türk kültürünün tanıtımı için Hong Kong’da bir Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin kurulmasını öngörüyor. Ayrıca, iki kurum arasında eğitimci değişimi programları ve ortak çalıştaylar düzenlenmesi planlanıyor.

Hong Kong Eğitim Üniversitesi ile Türkiye’deki üniversiteler arasında ortak eğitim programları açılması da bekleniyor.

Endonezya'da "Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi" kuruldu

Endonezya’da ise TMV tarafından Türk tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisi üzerine çalışmalar yapacak olan "Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi" kuruldu.

TMV'nin Endonezya Üniversitesi uhdesinde faaliyet gösteren Stratejik ve Küresel Çalışmalar Enstitüsü (SSGS) bünyesinde Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin (Maarif Center for Turkiye Studies) kurulmasına ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.

Asya’da ilk olacak "Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin" kuruluşuna ilişkin imza töreni Cakarta’da TMV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan ile Endonezya Üniversitesi Stratejik ve Küresel Çalışmalar Merkezi Direktörü Dr. Athor Subrato arasında, Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan’ın katılımıyla yapıldı.

Türk tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisi üzerine yapacağı akademik çalışmalarla iki dost ülke arasındaki eğitim ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi, Asya Bölgesi üzerine araştırma yapmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bir fırsat oluşturacak.

Merkez bünyesinde Türk dilinin yanı sıra Osmanlı ve Modern Türkiye Tarihi, TürkiyeAsya İlişkileri, Türk Dünyası, Türk kültürü, sosyolojisi ve sanatı üzerine dersler verilmesi planlanıyor.

TMV, Türkiye’nin “Yeniden Asya Girişimi” çerçevesinde yaptığı anlaşma ile tarihi ve kültürel bağların bulunduğu Asya ülkelerinin halklarını birbirine bağlayacak bilim, eğitim, kültür, sanat ve spor projelerinin yürütülmesini hedefliyor.

Vakıf Başkanı Akgün, Hong Kong ve Endonezya ile imzalanan anlaşmalara ilişkin TMV'nin dünyanın altı kıtasında eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu ifade ederek, Vakıf için Asya'nın öncelikli alanlardan biri olduğunu ve Avusturalya, Pakistan, Afganistan ve Kırgızistan'da okul açtıklarını, yeni hedefin uzak Asya'ya da açılarak farklı işbirlikleri yoluyla eğitim alanında ilişkilerini güçlendirmek olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız