İstanbul
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2196 %0.03
55,3192 %0.31
6.542,30 %0.61
80.910,19 %-3.19
Muhalif. Tunus’ta binlerce kişi Filistin’e destek için gösteri düzenledi

Tunus’ta binlerce kişi Filistin’e destek için gösteri düzenledi

Tunus’ta binlerce kişi Filistin’e destek için gösteri düzenledi
Okunma Süresi: 2 dk

TUNUS (AA) Tunus’ta, Filistin Direnişini Destekleme Ulusal Komitesi’nin çağrısı ile binlerce kişinin katılımı ile Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Başta Tunus Genel İşçi Sendikası (TGİS) olmak üzere birçok parti ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle oluşturulan komitenin çağrısı ile başkent Tunus’ta düzenlenen gösteriye binlerce Tunuslu katıldı.

Tunus’un merkezinde yer alan Habib Burgiba Caddesinde düzenlenecek gösteriye katılmak için farklı noktalarda bir araya gelen göstericiler, slogan atarak Habib Burgiba Caddesinde bir araya geldi.

Göstericiler, Filistin ve Tunus bayraklarının yanı sıra “Halk, İsrail ile normalleşmenin suç sayılmasını istiyor”, “Kanımızla canımızla Filistin ile beraberiz”, “Tunus ile Filistin tek halktır.” yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteriye katılan TGİS yöneticilerinden Sami etTahiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Filistin Direnişini Destekleme Ulusal Komitesi’nin çağrısı üzerine bu gösteriye katıldık. Tunusluların destek verdiği bu dayanışma gösterileri devam edecek. Tunus devletinin, Siyonistleri destekleyen Arap Birliği’nin tutumuna karşı duruşunu taktirle karşılıyoruz. Tunus halkı, Filistin davasının adaletine, Filistinlilerin kendi topraklarında yaşama hakkına ve işgalcilere karşı mücadelesine inanıyor.” diye konuştu.

Gösteriye destek veren Tunus Gazeteciler Sendikası Başkanı Ziyad Debbar ise, “Filistin halkı ile dayanışmak için değil, bu davanın asıl sahipleri olduğumuz için buradayız.” dedi.

İsrail’in farklı tarihlerde Tunus’ta yer alan Filistinlilere yönelik saldırılarını hatırlatan Debbar, “İsrail’in, 1985’te Tunus’taki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) karargahını bombalamasından ve Tunuslu mühendis elKassam liderlerinden Muhammed Zevvari’ye yönelik 2016 yılında gerçekleştirdiği suikastın ardından kendimizi Siyonist rejimle savaş halinde sayıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tunus’ta, Filistin ile İsrail çatışmalarının ardından Filistin’e destek amacıyla siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine birçok gösteri yapıldı.

Gösterilerde, İsrail ile normalleşmenin suç sayılması için kanun çıkarılması çağrısında bulunuldu.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise, "Tunus, işgal altındaki Filistin halkıyla tam ve koşulsuz dayanışma içerisinde olmaya devam edecek. Filistin halkı, işgal altındaki topraklarını tekrar alma hakkına sahiptir." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız