İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2009 %0.06
55,0419 %-0.67
6.512,28 %-1.08
83.588,00 %-3.18
Muhalif. Tunus’ta, Filistin’e destek gösterisi düzenlendi

Tunus’ta, Filistin’e destek gösterisi düzenlendi

Tunus’ta, Filistin’e destek gösterisi düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

TUNUS (AA) Tunus’ta, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle gösteri düzenlendi.

Tunus’taki sivil toplum kuruluşları (STK) ve siyasi partilerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Filistin Direnişini Destekleme Ulusal Komitesi’nin çağrısıyla, başkentte düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının protesto edildiği gösteride, Filistin'e destek sloganları atıldı.

Gösteriye katılan Nahda Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed elKelavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin davasına destek olmak için elimizden gelenin en azı bu tür dayanışma gösterileri düzenlemek. Filistin için yapılan tüm eylemlere taraf gözetmeksizin katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hamas’ın çağrısı üzerine biz de Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü için sokaklara çıkma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Filistin Forumu Derneği üyesi Mu’tez Okaşa da "Biz direnişin talep ettiği üzere harekete geçtik. Ebu Ubeyde ne zaman isterse harekete geçerek gösteri düzenleyeceğiz. Hükümetler başarısız olsa da halk olarak Filistin halkı ile dayanışmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” dedi.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescidi Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 244 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız