İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1978 %0.06
55,1337 %-0.51
6.517,06 %-1.01
83.554,01 %-2.31
Muhalif. Travmaya maruz kalmış çocuklar Gazzeli çocukları için resim yaptı

Travmaya maruz kalmış çocuklar Gazzeli çocukları için resim yaptı

Travmaya maruz kalmış çocuklar Gazzeli çocukları için resim yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

SAMSUN (AA) Samsun'da, travmaya maruz kalmış çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazzeli çocuklar için resim yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde hizmet veren Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde İsrail saldırılarında öldürülen Gazzeli çocukları unutmadı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, travmaya maruz kalmış çocuklar Gazzeli çocuklar için resim yaparak üzerlerine, "Gazzeli çocuklar ölmesin, hep gülsün" yazdı.

Çocukların yaptığı resimler adliye koridorlarına asıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde görevli psikolog Didem Yamaner Metin, tüm dünya çocukları gibi Gazze'de yaşayan çocukların da en temel hakkı olan yaşama hakkına kavuşmasını diledi.

Travmaya maruz kalmış çocuklara yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Metin, geçen yıl Dünya Çocuk Hakları Günü'nde başlattıkları çalışma ile çocukların yaptıkları resimlerle adliye koridorlarını renklendirdiklerini aktardı.

Temennilerinin, hiçbir çocuğun adli sürece temas etmemesi olduğunu vurgulayan Metin, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı günde de temennimiz, bugün tüm dünyanın gözlerinin önünde, tüm yasaların, kanunların, sözleşmelerin, insana dair ahlaki ve etik tüm ilkelerin çiğnendiği Gazze'de, çocuklarımızın evlerinin, okullarının, parklarının bombalandığı, çocuk hakkına karşı gerçekleştirilen tüm acımasız ve insanlık dışı eylemlerin bir an önce son bulması ve dünyadaki tüm çocukların en temel hakkı olan yaşama hakkına kavuşmasıdır."


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız