İstanbul
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2196 %0.03
55,3192 %0.31
6.542,30 %0.61
80.910,19 %-3.19
Muhalif. Tıp eğitiminde kullanılan Kıbrıs gazisinin bedeni, defnedilmesi için ailesine teslim edildi

Tıp eğitiminde kullanılan Kıbrıs gazisinin bedeni, defnedilmesi için ailesine teslim edildi

Tıp eğitiminde kullanılan Kıbrıs gazisinin bedeni, defnedilmesi için ailesine teslim edildi
Okunma Süresi: 2 dk

BURSA (AA) Vasiyetiyle bağışladığı bedeni 4 yıl tıp öğrencilerinin eğitimlerinde kadavra olarak kullanılan Kıbrıs gazisi emekli astsubay İsmet Ermetinler için Bursa'da teşekkür töreni düzenlendi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan gazi İsmet Ermetinler, 2019 yılında tedavi gördüğü Bandırma Devlet Hastanesi'nde 79 yaşında vefat etti.

Ermetinler'in vasiyeti üzerine bedeni, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesine bağışlandı.

O günden bu yana eğitim çalışmalarında kullanılan gazinin bedeni, toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, üniversite bahçesinde düzenlenen teşekkür töreninde yaptığı konuşmada, kadavraların tıp fakültesi öğrencilerinin eğitiminde çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Coşkun, İsmet Ermetinler'in bedenini bağışlayarak tıp öğrencilerinin eğitimine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Şendemir, bir insanın en kıymetli varlığını, bedenini hekim adaylarının eğitimine bağışlamasının çok değerli olduğunu dile getirdi.

Ermetinler'in oğlu Suphi Ermetinler ise babasının, rahatsızlığı nedeniyle organlarını bağışlayamayacağı için bedeninin kadavra olarak kullanılmasını kendilerine vasiyet ettiğini anlattı.

Vefatı sonrası babasının cenazesini yıkandıktan ve camide namazı kılındıktan sonra hastaneye teslim ettiklerini aktaran Ermetinler, babasının naaşını, Bandırma'ya götürerek dualar eşliğinde toprağa vereceklerini sözlerine ekledi.

Törenin ardından İsmet Ermetinler'in cenazesi, defin için ailesi tarafından Bandırma'ya götürüldü.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız