İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1518 %0.11
55,3111 %-0.14
6.555,60 %-0.57
84.578,01 %1.17
Muhalif. Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan Özbekistan’da Türk iş insanlarıyla görüştü

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan Özbekistan’da Türk iş insanlarıyla görüştü

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan Özbekistan’da Türk iş insanlarıyla görüştü
Okunma Süresi: 2 dk

TAŞKENT (AA) Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Özbekistan'daki Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Gürcan, dün Taşkent'te Rus şirketlerinin katılımıyla açılan Innoprom Sanayi Fuarı'na katılırken, ayrıca bazı görüşmeler yaptı.

Özbekistan'da faaliyet gösteren Türk iş insanlarıyla da bugün bir görüşme gerçekleştiren Gürcan, toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

Gürcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Dün itibarıyla Özbekistan'da bir dizi temaslarda bulunduğunu, Taşkent'te Innoprom Sanayi Fuarı'nın açılışında yer aldığını anımsatan Gürcan, bu etkinlik kapsamında ayrıca mevkidaşlarıyla bazı görüşmeler yaptığını anlattı.

Gürcan, fuar kapsamında Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov ile bir görüşmelerinin olduğunu dile getirerek, ayrıca fuara katılan şirketleri ziyaret ettiklerini belirtti.

Özbekistan'da 1900'a yakın Türk şirketinin faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Gürcan, bugün de ülkede iş yapan Türk iş insanlarıyla bir araya gelerek toplantı yapacağını, onların talep, istek ve önerilerini yerinde dinlemek istediklerini ifade etti.

Türk iş insanlarıyla görüştü

Gürcan, daha sonra Özbekistan'daki Türk iş insanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Ziraat Bank Özbekistan'ın konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Taşkent Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Suavi Önal, ÖzbekTürk İşadamları Derneği Başkanı Davut Azmi Erbaş ile Özbekistan'da faaliyet gösteren çok sayıda Türk iş insanı yer aldı.

Gürcan, toplantıda, iş insanlarına Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın selamlarını iletti.

Yurt dışında iş yapan Türklerin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Gürcan, iş insanlarının ülkedeki faaliyetleri hakkında bilgi almak, talep ve önerilerini dinlemenin önemine vurgu yaptı.

Toplantıda söz alan katılımcılar da Özbekistan'daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi, ayrıca bazı önerilerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız