İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.660,03 %-0.05
Muhalif. TİKA, Sudan’da selzede çiftçilere tohum ve tarımsal ekipman desteğinde bulundu

TİKA, Sudan’da selzede çiftçilere tohum ve tarımsal ekipman desteğinde bulundu

TİKA, Sudan’da selzede çiftçilere tohum ve tarımsal ekipman desteğinde bulundu
Okunma Süresi: 2 dk

HARTUM (AA) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sudan’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Cezira eyaletinde selzede çiftçilere iyileştirilmiş tohum ve tarımsal ekipman desteği sağladı.

TİKA, binlerce dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığı ve mahsul kaybının yaşandığı bölgede, "Selzede Çiftçilere İyileştirilmiş Tohum ve Tarımsal Ekipman Desteği Sağlanması” projesini hayata geçirdi.

TİKA Hartum Koordinasyon Ofisinin yürüttüğü proje kapsamında, Menagil kentindeki sel mağduru çiftçilere domates, darı, soğan, karpuz, nohut, bamya ve diğer bazı meyve ve sebze tohumlarının yanı sıra sulama pompası ile çapa gibi tarımsal ekipman verildi.

Aralarında çok sayıda kadın çiftçinin de bulunduğu ve yaklaşık 1200 çiftçi projeden yararlandı.

Cezire Valisi İsmail Awad Allah AlAkib, Türkiye’nin ve TİKA’nın Sudan halkına sunduğu destekten dolayı minnettar olduklarını belirtti.

Sudan’da Türkiye kurumları ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Akib, tarım, hayvancılık, ticaret gibi birçok alanda Türkiye ile daha çok iş birliği yapmak istediklerini vurguladı.

TİKA Hartum Program Ofisi Koordinatörü Fulya Aslan, burada yaptığı konuşmada, projeyle, selzede çiftçilerin önümüzdeki tarım sezonunu başarılı geçirerek uğradıkları zararın tazminini sağlamayı ve yaşam ihtiyaçlarını güvence altına almayı hedeflediklerini ifade etti.

Tüm dünyada yaşanan gıda krizine de değinen Aslan, Sudan’da gıda krizinin sebep olduğu olumsuzlukların etkisini azaltmak açısından da projenin önemli olduğunu belirtti.

Sudan’da haziran ayında etkili olmaya başlayan şiddetli mevsimsel yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi ülke genelinde can ve mal kayıplarına sebep olmuştu.

Sel felaketinin en çok zarar verdiği eyaletlerden biri olan Cezira ve ona bağlı olan Menagil kenti, sellerdeki ölümler ve maddi kayıplar nedeniyle "afet bölgesi" ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız