İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3701 %0.13
55,2971 %0.42
6.645,43 %0.49
83.598,00 %0.32
Muhalif. TİKA Herat Ofisi’nden şehrin önde gelen okuluna sıra ve masa desteği

TİKA Herat Ofisi’nden şehrin önde gelen okuluna sıra ve masa desteği

TİKA Herat Ofisi’nden şehrin önde gelen okuluna sıra ve masa desteği
Okunma Süresi: 2 dk

KABİL (AA) Afganistan'da kalkınma yardımlarını sürdüren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Ofisi, şehrin en eski okullarından Sultan Gıyaseddin Guri Lisesine sıra ve masa desteğinde bulundu.

Şehir merkezinde bulunan okulda düzenlenen törene, TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, İl Eğitim Müdürü Yardımcısı Mevlevi Zahir ve Okul Müdürü Muhibullah Ensari katıldı.

Herat Ofisi'nin başlattığı "donanım desteği projesi" kapsamında okula, öğrenciler için 500'er, öğretmenler için ise 50'şer sıra ve masa yardımında bulunuldu.

AA muhabirine konuşan TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Deniz, okulun ciddi altyapı sorunları bulunduğunu belirterek bunun eğitim kalitesini de düşürdüğünü aktardı.

İlk, orta ve lise kademelerinde 12 binden fazla öğrenicinin eğitim aldığını ve 200'den fazla öğretmenin görev yaptığını aktaran Deniz, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok öğrencinin sırası dahi bulunmuyordu. Ya yerde ve yıpranmış halılar üzerinde ya da kırık sıra masalarda eğitim almaya çalışıyorlardı. Herat, Afganistan'ın en önde gelen kültürel ve tarihi şehirlerinden biri. Burada şimdiye kadar özellikle eğitim de dahil olmak üzere birçok alanda kalkınma yardımlarında bulunduk. Bundan sonra da böylesi yardımları ulaştırmaya ve eğitim altyapılarını geliştirmeye devam etmeyi planlamaktayız."

Sultan Gıyaseddin Guri Lisesi Müdürü Muhibullah Ensari de söz konusu yardım nedeniyle TİKA'ya teşekkür etti.





Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız