İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2016 %0.06
55,2947 %-0.23
6.543,64 %-0.61
84.212,00 %-1.61
Muhalif. TİKA, Afganistan’da kadın girişimciler için kütüphane ve konferans salonu kurdu

TİKA, Afganistan’da kadın girişimciler için kütüphane ve konferans salonu kurdu

TİKA, Afganistan’da kadın girişimciler için kütüphane ve konferans salonu kurdu
Okunma Süresi: 2 dk

KABİL (AA) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Herat vilayetinde Kadın Ticaret ve Sanayi Odası'nda kütüphane ve konferans salonu kurarak kadın girişimcilerin kullanımına sundu.

TİKA Herat Ofisinden yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl Kütüphanesi ve Konferans Salonu"na, bilgisayar, projeksiyon cihazı, ses sistemi, kitaplık, masa, sandalye ve çok sayıda kitabın temin edildiği belirtildi.

Herat Kadın Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törene Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Misyon Şefi ve Maslahatgüzarı Cenk Ünal, Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, Herat Kültür ve Enformasyon Müdürü Ahmedullah Muttaki, Herat Kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Behnaz Selçuki ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Kabil Büyükelçiliği Misyon Şefi ve Maslahatgüzarı Ünal konuşmasında, Afgan kadınların topluma katkı sağlayacağı projeleri önemsediklerini belirtti.

Ünal, TİKA'nın eğitim, altyapı, ziraat, acil insani yardım, meslek edindirme ve kalkınma projeleri ile sahada aktif faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

Herat Kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Behnaz Selçuki de TİKA'nın daha önceki desteklerini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"TİKA her zaman yanımızda oldu. Özellikle kadınlar için yaptıkları projeler ile faaliyetler dikkati çekmektedir. Bugün ihtiyaç duyduğumuz iki yerin donanımını sağlayarak hem konferans salonu hem kütüphane kadın üyelerimizin kullanımına hazır hale getirildi. Bunun için bütün kadın üyelerimiz adına TİKA'ya teşekkür ederim."

Herat Kültür ve Enformasyon Müdürü Muttaki, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğine değinerek Afganistan'daki kalkınma projelerine desteklerinden dolayı Türkiye ve TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Deniz de Herat'ın kültürel ve tarihsel önemine değinerek vilayette kalkınma projelerine destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız