İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.914,23 %0.58
Muhalif. THY, 29 özel çocuk sporcuyu Ankara’da ağırladı

THY, 29 özel çocuk sporcuyu Ankara’da ağırladı

Türkiye’nin 7 bölgesinden daha önce uçağa binmeyen ve Ankara’yı hiç görmeyen çocuklar, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Anıtkabir’i, Gazi Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni gezdi

THY, 29 özel çocuk sporcuyu Ankara’da ağırladı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Türk Hava Yolları (THY) Ankara Satış Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, daha önce uçağa binmeyen ve Ankara'yı görmeyen Türkiye'nin 7 bölgesinden 29 özel sporcu çocuğu Ankara'da ağırladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY Spor Kulübü ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun destek verdiği projede, Mardin, Kars, Trabzon, Adana, İzmir, İstanbul ve Ankara'dan aralarında down sendromluların da bulunduğu 29 özel çocuk, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılandı.

THY'nın özel salonunda ağırlanan çocuklara spor kıyafetleri hediye edildi.

Hazırlanan tur kapsamında ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden çocuklar milli egemenliğin sembolü Gazi Meclis'i de gezdi. Çocuklar daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret ederek buradaki Millet Kütüphanesi'ni dolaştı.

Gençlerbirliği Spor Kulübü ile de sürpriz anlar yaşayan çocuklar futbolcularla maç yaparak keyifli vakit geçirdi. Çocuklar sonrasında oyun alanlarında eğlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Ankara Satış Müdürü Melih Torlak, Ankara'da Anıtkabir, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret eden çocukların Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devlet yönetiminin yer aldığı mekanları görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Çocuklarımızın kalbine dokunarak yüzlerinde bir tebessüm oluşturma amacıyla yaptığımız bu çalışmada mutluluklarını görmek bizim için değerliydi." ifadelerini kullandı.

Programa Adana'dan katılan özel sporcu çocuk Selanay Cağabay da ilk kez uçağa bindiğini ve ilk kez Ankara'ya geldiğini dile getirerek, THY'ye bu organizasyon için çok teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda kendilerine özel hazırlanan hediyeleri alan çocuklar daha sonra THY seferleri ile şehirlerine geri döndü.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız