İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0366 %0.04
55,2742 %-0.57
6.585,19 %0.51
84.785,57 %1.23
Muhalif. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Özer, Bakü’de temaslarda bulundu:

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Özer, Bakü’de temaslarda bulundu:

”TürkiyeAzerbaycan Üniversitesinin kurulması ile Türk dünyasındaki ortak üniversite sayımızı üçe çıkartmış olacağız”

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Özer, Bakü’de temaslarda bulundu:
Okunma Süresi: 2 dk

BAKÜ (AA) TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, yeni eğitim döneminde faaliyete geçecek TürkiyeAzerbaycan Üniversitesi ile Türkiye'nin Türk dünyasındaki ortak üniversite sayısının üçe çıkacağını söyleyerek, "Ülkeler arasında sadece ekonomik düzeyde bir diyalog sürdürülebilir değil. Eğitimle, turizmle, kültürle, ortak tarih ve coğrafya bilinciyle desteklenmesi lazım." dedi.

Özer, 6. Kültürler Arası Diyalog Forumu'na katılmak için geldiği Azerbaycan'da Bakü Yunus Erme Enstitüsünü ve Bakü'deki Türk eğitim kurumlarını ziyaret etti.

Bakü Yunus Erme Enstitüsünde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Özer, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bakü Türk Okullarında öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Okulda sınıfları gezen Özer'e öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Özer, ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeş ülke Azerbaycan'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için elinden gelen tüm çabayı sarf ettiğini belirten Özer, Türkiye'nin son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her alanda çok önemli dönüşüm gerçekleştirdiğine işaret etti.

Özer, "Türkiye'nin her alandaki deneyimlerini Türk devletleriyle, özellikle de 'bir millet, iki devlet' şiarıyla ilişkilerimizi her geçen gün güçlendirdiğimiz Azerbaycan'la paylaşmaktan ve bunun yansımalarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Azerbaycan'la Türkiye arasındaki ilişkinin kapsamlı ve dinamik şekilde devam ettiğini vurgulayan Özer, "Bizler de TBMM üyeleri olarak, özellikle parlamentolar arası komisyonlarla işbirliğimizi geliştirerek bu sürece destek vermek için buradayız. İnşallah Türk devletleri senkron bir şekilde davranan, tepkilerini birlikte ortaya koyan ve aynı zamanda ekonomik olarak da sürekli birbirini besleyen tek vücut olarak çok daha güçlü olur." ifadelerini kullandı.

Özer, yeni eğitim döneminde faaliyete geçecek TürkiyeAzerbaycan Üniversitesine de değinerek, "TürkiyeAzerbaycan Üniversitesinin kurulması ile Türk dünyasındaki ortak üniversite sayımızı üçe çıkartmış olacağız. Ülkeler arasında sadece ekonomik düzeyde bir diyalog sürdürülebilir değil. Eğitimle, turizmle, kültürle, ortak tarih ve coğrafya bilinciyle desteklenmesi lazım." diye konuştu.

Özer'e, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz de eşlik etti.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız