İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2173 %0.03
55,2071 %0.13
6.505,48 %0.04
82.666,01 %-1.25
Muhalif. TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı
Okunma Süresi: 2 dk

TBMM (AA) TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Birleşimin başında Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağını anımsattı.

Bir asır önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in milletin azmi, özgürlük sevdası ve bağımsızlık arzusuyla doğmuş aydınlık bir sayfa olduğunu belirten Demir, "Cumhuriyet demek portakal bahçelerinden elde edilen gelirlerle kurulan ilk uçak fabrikasıdır. Cumhuriyet demek, meme kanserinin teşhisinde çığır açabilecek bir buluşa imza atan Canan Dağdeviren demektir. Kadın erkek fırsat eşitliğidir." dedi.

Cumhuriyet'in kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Demir, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının aynı zamanda geleceğe yönelik bir vizyonun başlangıcı olduğunu dile getirdi. Demir, "Ülkemizin bu önemli dönüm noktasında, tarihimize ve değerlerimize olan bağımlılığımızı bir kez daha vurgulamalıyız. Geçmişteki kahramanlarımızın mirasını sadece anmakla kalmamalı, kurucu kadronun akılcı yolunda gitmeli ve daha büyük hedeflere ulaşmak için azmimizi artırmalıyız." diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Kars'ın yerel sorunları", AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da "Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü" hakkında gündem dışı konuşma yaptı.

Öte yandan Genel Kurul'da İYİ Parti sıralarında "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" yazılı dövizler yer aldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız