İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2215 %0.03
55,1795 %0.09
6.514,82 %0.19
82.414,00 %-1.68
Muhalif. TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı
Okunma Süresi: 3 dk

TBMM (AA) TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Birleşimin başında, İçtüzük gereğince, 12 Ekim 2023'te yapılan kapalı oturuma ait tutanakların özetinin okunabilmesi amacıyla kapalı oturum gerçekleştirildi.

Tutanak özetinin okunmasından sonra açık oturuma geçildi. Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Daha sonra siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Cumhuriyet'in 100. yılına işaret ederek, Cumhuriyet'in tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta durduğunu ve durmaya devam edeceğini söyledi.

Kaya, 2023 yılı anmalarının sadece geçmişi anma değil aynı zamanda geleceği inşa etme süreci olduğunu, 2023 yılının milletin birlik ve beraberliğini pekiştiren, çoğulcu bir demokrasinin yaşanacağı bir yıl olması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sığınmacı sorununun milli güvenliği tehdit ettiğini, "bu sorunu dile getirenlerin ve gazetecilerin tutuklandığını" iddia etti.

Usta, "hükümetin, devletin kuruluş felsefesi olan Türk milliyetçiliğini suç unsuru olarak görmeye başladığını" ileri sürdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da anımsatan Usta, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatıyla ortaya çıkacak sonuçların bütün ülkeleri ekonomik olarak etkileyeceğini, herkesin sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ziya Gökalp'ın vefatının 99. yılı olduğunu hatırlatarak, Gökalp'e Allah'tan rahmet diledi.

Akçay, Gökalp'in Türk milliyetçiliğini sosyolojik bir bakış açısıyla yorumladığını ve Türk dünyasında büyük bir iz bıraktığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki çalışmalara da dikkat çeken Akçay, bölgede konut yapımının büyük hızla devam ettiğini anlattı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Akçay, 2012 yılından bugüne kadar 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüşümü tamamlandığını, 400 bin bölümün dönüşümünün ise devam ettiğini söyledi.

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da Cezaevi İdare ve Gözlem Kurullarının "mahkemelerin tahliye kararına rağmen bazı hükümlü ve tutukluları tahliye etmediğini", bunun Anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesinin, Türkiye İşçi Partisinin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını anımsatarak, verilen karardan mutlu olduklarını dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına işaret ederek Türkiye'nin her ilinde kutlamaların büyük bir coşkuyla yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini vurguladı.

Akbaşoğlu, AK Parti'nin iktidarlarının, eser ve hizmet anlayışıyla, Cumhuriyet'i muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak ve tam bağımsız Türkiye hedefiyle hareket ettiğini belirtti.

AK Parti'nin hizmetlerini anlatan Akbaşoğlu, halka verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız