İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4013 %0.02
55,4262 %0.12
6.612,75 %0.09
83.860,00 %0.73
Muhalif. TBMM Başkanvekili Celal Adan, şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu:

TBMM Başkanvekili Celal Adan, şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu:

”Türkiye’yi bu terör örgütüne asla teslim etmeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun bizim üzerimizden silindir geçmeden, bizi ortadan kaldırmadan Türkiye’yi Allah’ın izniyle hiç kimse bölemez, parçalayamaz”

TBMM Başkanvekili Celal Adan, şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu:
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) TBMM Başkanvekili Celal Adan, "Türkiye'yi bu terör örgütüne asla teslim etmeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun bizim üzerimizden silindir geçmeden, bizi ortadan kaldırmadan Türkiye'yi Allah'ın izniyle hiç kimse bölemez, parçalayamaz." dedi.

Adan, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığının Bayrampaşa'daki otelde şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları için düzenlediği iftar programına katıldı.

Programda konuşan Adan, yüreklere ferahlık bahşeden ramazan ayında şehit yakınları ve gazilerle buluşmanın şahsına mutluluk ve şeref verdiğini söyledi.

Adan, bugün önlerinde bir seçim olduğunu, bu seçime giderken de bazı siyasi gelişmeler yaşandığını belirterek, "Çok açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parlamentosunda PKK'nın emrinde milletvekilleri var. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yer alan HDP'nin hiçbir milletvekili kendi partilerinin genel merkezinde seçilmiş bir milletvekili değildir. Kandil'in seçtiği milletvekilleridir." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisinin, 15 Temmuz'un ardından bir ittifak oluşturduğunun altını çizen Adan, "İşte bu ittifakın karşısında bir ittifak var ve bu ittifak Türkiye'yi bölmek isteyen bir siyasi partinin desteğini almış durumdadır. Bu destek tesadüf değildir. Gara'da elleri arkadan bağlı, arkadan gelip 13 tane daha önce kaçırılmış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vurdular, şehit ettiler." ifadelerini kullandı.

Adan, onlara bile ''şehit'' demeyen bir siyasi parti ile karşı karşıya kalındığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürdistan ifadesini kullanıyor. Geçenlerde Diyarbakır'da yapılan bir toplantıda 'İlk işimiz Öcalan'ı dışarı çıkartmaktır.' diyor. Kürdistan'dan bahsediyorlar. Bu siyasi partiyle yapılan pazarlıklarla karşımızda oluşmuş bir muhalefet var. Üzülerek ifade ediyorum. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, terör örgütüne peşkeş çekilmektedir. Bu mübarek günde, bu ramazan gününde bunları sizinle paylaşmak istemezdim ama önümüzde çok ciddi bir süreç var. Belki seçimlere kadar bir daha bir araya gelmeyebiliriz. Vicdanen kendimi sorumlu tuttuğum için söylüyorum. Türkiye'yi bölmek istiyorlar, parçalamak istiyorlar."

"Türkiye'yi bu terör örgütüne asla teslim etmeyeceğiz"

SİHA'larla terör örgütü mensuplarının yakalandığını, Cumhuriyet Halk Partisinin bir milletvekilinin de "SİHA'lara karşıyız." dediğini ifade eden Adan, sözlerini şöyle tamamladı:

"'Silahları durdurun.' diyorlar. Bize yapılan saldırılara karşı terör örgütünü savunuyorlar. Türkiye'yi bu terör örgütüne asla teslim etmeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun bizim üzerimizden silindir geçmeden, bizi ortadan kaldırmadan Türkiye'yi Allah'ın izniyle hiç kimse bölemez, parçalayamaz. Bunlar kazanırsa SİHA'ları kaldıracaklar, bunlar kazanırsa PKK terör örgütünü hapishaneden çıkaracaklar. 46 vatandaşımızın şehadetine sebep olan, Kobani olaylarında halkı sokağa taşıyan, 'Bölücü başının 80 vilayette heykelini dikeceğim.' diyen, içeride bulunan bir teröristbaşı 'Demirtaş'ın hapishaneden çıkmasını istiyorsanız bize oy verin.' diyen Kılıçdaroğlu'na bu millet gereken dersi verecektir."

Adan, programın sonunda şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarıyla fotoğraf çektirdi.

İftar programına MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim ile parti üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız