İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.044,52 %0.40
Muhalif. Suriye ordusunun yerinden ettiği siviller, bir bayrama daha evlerinden uzakta girdi

Suriye ordusunun yerinden ettiği siviller, bir bayrama daha evlerinden uzakta girdi

Suriye ordusunun yerinden ettiği siviller, bir bayrama daha evlerinden uzakta girdi
Okunma Süresi: 2 dk

İDLİB (AA) Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de, zorla yerinden edilerek çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan siviller, Kurban Bayramı'nı bu yıl da evlerinden uzakta karşıladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği harekatlarla terör örgütü PKK/YPG ve DEAŞ'tan temizlediği Afrin, Bab, Cerablus, Azez, Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezlerinde yaşayanlar, Kurban Bayramı namazı için saf tuttu.

Yoksulluğun yanı sıra göçün gölgesinde bayramı karşılayan siviller, bayram namazı için camilere akın etti.

İdlib merkezde ise stadyumda toplu bayram namazı kılındı.

Suriye ordusu ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki kamplara sığınan milyonlarca sivil, bir Kurban Bayramı'na daha evlerinden uzakta, zorlu yaşam şartları altında girdi.

Suriye ordusunun, İdlib'in güneyindeki Marathirme köyüne saldırıları sonucu yerinden edilen Halid Nicim, AA muhabirine, zorla yerinden edilenler olarak, ailelerin dağılmasından dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Nicim, saldırlar sonucu ailelerin farklı bölgelere göç ettiğini ifade ederek, "Bayramı buruk geçiriyoruz. Ne annemizi ne de babamızı görebiliyoruz. Telefonla bayramlaşıyoruz. Köydeki gibi eski bayramlar yok." dedi.

Savaşın, bayramın neşesini kaçırdığını belirten Nicim, "Köyde yaşadığımız sıralarda bayramlarda akrabaları ziyaret eder, bayramlaşırdık, şimdi ise bayram namazını kılıp eve gidiyoruz. Tanıdığımız insanlar parmakla sayılacak kadar az." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız