İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3976 %0.03
55,0226 %-0.57
6.511,95 %-1.43
82.956,00 %-0.66
Muhalif. Stockholm’de Müslüman, Hristiyan ve Budistler iftarda buluştu

Stockholm’de Müslüman, Hristiyan ve Budistler iftarda buluştu

Stockholm’de Müslüman, Hristiyan ve Budistler iftarda buluştu
Okunma Süresi: 2 dk

STOCKHOLM (AA) İsveç'in başkenti Stockholm’de verilen bir iftarda, ülkedeki Müslüman Hristiyan ve Budist toplumların temsilcileri bir araya geldi.

İsveç İslam Dernekleri Federasyonunun organize ettiği iftar programına, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Azerbaycan'ın Stockholm Büyükelçisi Zaur Ahmadov, İsveç Kilisesi Papazlar Birliği Başkanı Peter Lööv Roos, İsveç Kilise Birliği Diyalog Başkanı EvaMaria Munck, İsveç Budist Topluluğu Başkanı Trudy Fedriksson ve Stockholm’deki İslam toplumunun önde gelen temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayına kavuşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Ramazan'ın farklı din ve kültürden insanları sevgi ikliminde bir araya getirdiğini aktaran Akan, ''Bugünde burada ramazanın sevgi ikliminden Hristiyan ve Budist dinine mensup dostlarımızla birlikte faydalanıyoruz. Bundan sonra da diyaloglarımızı devam ettirip bu güzel atmosferlerde bir araya gelmeye çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Tezel de İsveç İslam Dernekleri Federasyonuna iftar yemeği için teşekkür etti.

Tezel, ''Bu tür iftarlar vermek İslam dünyasında bir gelenek. Müslüman nüfusun yoğun olduğu laik bir ülke olan Türkiye'de, Yahudi, Hristiyan ve diğer dine mensup liderler, şefkatin merhametin ön plana çıktığı ramazan ayında iftar yemeğinde sık sık bir araya gelmektedir.'' dedi.

Peter Lööv Roos da iftarın paylaşım olduğunu dile getirerek, İsveç’in Başpiskoposu Martin Modéu'nın selamını konuklara iletti.

Trudy Fedriksson ise iftar programına davet edilmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ramazanın bütün insanlara iyilik getirmesini ümit ettiğini belirtti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız