İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3988 %0.03
55,3431 %0.01
6.579,69 %-0.41
83.232,00 %-0.51
Muhalif. Srebrenitsa soykırımı kurbanlarının ilk toplu cenaze töreninin 20’nci yıl dönümü

Srebrenitsa soykırımı kurbanlarının ilk toplu cenaze töreninin 20’nci yıl dönümü

Srebrenitsa soykırımı kurbanlarının ilk toplu cenaze töreninin 20’nci yıl dönümü
Okunma Süresi: 2 dk

SARAYBOSNA (AA) Bosna Hersek'teki savaşta Srebrenitsa'da ilk öldürülen kurbanlardan 600'ünün defnedilmesinin 20'nci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

199295 Bosna Savaşı'nda öldürülen Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarının ilk toplu cenazesinin 20'nci yılı, Potoçari Anıt Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreninde soykırım kurbanları derneklerinin temsilcileri, kurbanların akrabaları ve vatandaşlar, katledilenler için Fatiha okundu, saygı duruşunda bulundu ve mezarlara çiçekler bıraktı.

Srebrenitsa Potoçari Anıt Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sefket Hafizovic, Srebrenitsa'da ilk cenazelerin defnedilmesinin üzerinden 20 yıl geçtiğini ve hala bulunamayan cenazeler olduğunu söyledi.

Hafizovic, her yıl kurbanları aramaya ve cenaze töreni düzenlemeye devam ettiklerini belirterek "Bu çabalarımız Boşnaklara karşı soykırımı sürekli hatırlatmak için." dedi.

Kurban yakınlarından Fazila Efendic ise 20 önce kocasını mezara gömdüklerini anlatarak "20 yıl oldu, acı geçmiyor ama en azından mezarının nerede olduğunu biliyoruz. Ne yazık ki kimliği tespit edilemeyen ve bulunamayan birçok kişi var." ifadesini kullandı.

Srebrenitsa Potoçari’de ilk toplu cenaze töreni

Srebrenitsa Potoçari Anıt Merkezi'nde 2003 yılında 199295 Bosna Savaşı Srebrenitsa Soykırımı kurbanları için üç toplu cenaze töreni düzenlenmiş ve ilk cenaze töreni, 600 soykırım kurbanının gömüldüğü 31 Mart 2003'te yapılmıştı.

İkinci cenaze töreni 282 kurbanın gömüldüğü 11 Temmuz 2003'te, üçüncüsü ise 107 kişinin gömüldüğü 20 Eylül 2003'te gerçekleşmişti. 2003 yılında ise toplam 989 soykırım kurbanının cenazeleri toprağa verilmişti.

Srebrenitsa ve civarında bugüne kadar 6 bin 671 soykırım kurbanı Srebrenitsa Potoçari Anıt Merkezi mezarlığına ve 250 kurban ise aile üyelerinin isteğiyle yerel mezarlıklara defnedildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız