İstanbul
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9881 %0.11
55,7395 %-0.04
6.527,75 %-3.16
83.292,00 %-2.02
Muhalif. Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybedenler Sakarya’da anıldı

Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybedenler Sakarya’da anıldı

Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybedenler Sakarya’da anıldı
Okunma Süresi: 2 dk

SAKARYA (AA) Sakarya'da, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te Sırplar tarafından yapılan soykırımda hayatını kaybedenler yad edildi.

AK Parti İl Başkanlığınca Adapazarı ilçesindeki Bosna Anıtı'nda düzenlenen anma programında konuşan İl Başkanı Yunus Tever, Boşnakların 29 yıl önce Srebrenitsa'da maruz kaldıkları soykırımı kalplerinin en derinliklerinde hissettiklerini söyledi.

11 Temmuz'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararla "Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü" olarak ilan edildiğini dile getiren Tever, "İnsanlık tarihinin en kara lekelerinden biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yılında şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Boşnak kardeşlerimize en içten taziyelerimizi sunuyoruz." dedi.

Tever, şöyle konuştu:

"Soykırımcılar kadın, erkek, çocuk, genç yaşlı demeden bütün bir halkı yok etmek için o gün oradaydılar. Binlerce insan Birleşmiş Milletlerin koruması altındayken Avrupa'nın tam ortasında katledildi. Büyük bir acıyla hatırladığımız bu katliamdan sonra yaşananlar ise insanlığın ders çıkarmak konusunda ne kadar yetersiz olduğunu bizlere gösterdi. Bilinen rakamla 8 bin 372 insanın vahşice katledilmesiyle sonuçlanan bu elim olayı unutmamak adına bugün buradayız."

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Tever, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 15 bin çocuk acımasızca katledildi. Çoğu kadın ve sivil 35 bin Filistinli kardeşimiz şehit edildi, 80 bini yaralandı. Yaklaşık 2 milyon insan evinden, yurdundan göçe zorlandı. Öyle sahnelere şahitlik ediyoruz ki anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Savaşta dahi dokunulmaz olan hastaneler, ibadethaneler, okullar, sivil yerleşim yerlerine bombalar yağdırılıyor. İnsan hak ve hürriyetlerine dair ne kadar ilke, kural, çizgi varsa hepsi dünyanın gözleri önünde ayaklar altına alınıyor. Bu vesileyle Rabbimden, Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere Arakan, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmün bir an evvel sona ermesini ve Müslüman kardeşlerimizi feraha ulaştırmasını niyaz ediyorum."

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Behiye Çark da Srebrenitsa'da yaşanan katliamda 8 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Daha sonra katılımcılar, dua edilmesinin ardından anıta karanfil bıraktı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız