İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2211 %0.03
55,2010 %0.13
6.522,66 %0.31
83.068,01 %-0.95
Muhalif. Siirt’te görevli Filistinli doktor, Gazze’deki ailesinin hayatından endişe duyuyor

Siirt’te görevli Filistinli doktor, Gazze’deki ailesinin hayatından endişe duyuyor

Uzman Dr. Hüseyin Atvan: ”Gazze’deki ambargodan dolayı aileme hiçbir şekilde ulaşamadım”

Siirt’te görevli Filistinli doktor, Gazze’deki ailesinin hayatından endişe duyuyor
Okunma Süresi: 2 dk

SİİRT (AA) Siirt'te şifa dağıtan Filistinli Uzman Dr. Hüseyin Atvan (35), İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de yaşayan ailesinin hayatından endişe duyuyor.

Tıp eğitimi için geldiği Türkiye'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Atvan, 2019'dan bu yana Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yapıyor.

İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'deki ailesinden haber alamayan Atvan, AA muhabirine, Filistin'de üniversite imkanının kısıtlı olması nedeniyle Türkiye'de okumayı seçtiğini söyledi.

Atvan, halkına ve özellikle savaş bölgesindeki çocuklara sağlık hizmeti sunmak için tıp eğitimi aldığını belirtti.

İsrail'in saldırılarının yeni olmadığını, yıllardır devam ettiğini ifade eden Atvan, baskı altında yaşayan Filistinlilere en büyük desteğin Türkiye ve Türk halkından geldiğini söyledi.

Atvan, annesi, babası ve kardeşlerinden bir süredir haber alamadığını belirterek, "Gazze'deki ambargodan dolayı aileme hiçbir şekilde ulaşamadım." dedi.

Türkiye ve Filistin arasındaki bağın geçmişe dayandığını dile getiren Atvan, Filistin halkı için de Türkiye'nin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Atvan, "Türkiye hiçbir zaman Filistin halkını ve Müslümanları yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyadaki tüm mazlumların yanında olduğu gibi Filistin halkının da yanında. Bu bize bir umut ışığı oldu." diye konuştu.

Gazze'de çocukların ve diğer yaralıların sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu belirten Atvan, Sağlık Bakanlığının Filistin'e desteklerinin kendilerini duygulandırdığını aktardı.

"Filistin'e gitme konusunda talepte bulundum. Annem ve babamın, ailemin orada olmasından dolayı değil, oradaki insanların yarasına bir merhem olmak istediğimden dolayı başvuruda bulundum." diyen Atvan, Gazze'deki insanların ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin bütün dünya tarafından görülmesi ve gereken desteğin sağlanması için harekete geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız