İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
80.839,04 %-0.96
Muhalif. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda 3 dünya rekoru kırıldı

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda 3 dünya rekoru kırıldı

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda 3 dünya rekoru kırıldı
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 6. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası üçüncü gün yarışlarında 3 dünya rekoru kırıldı.

Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesisleri açıklarında düzenlenen CMAS Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nın üçüncü gününde paletsiz sabit ağırlık disiplininde 3 dünya rekoru kırıldı.

Erkeklerde büyükler kategorisinde 94 metreye dalan Hırvat sporcu Petar Klovar, yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Master erkekler 5054 yaş kategorisinde Danimarkalı Jesper Stechmann 72 metreye inerek yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Türk Milli Takımı sporcularından Birol Özbek ise bu kategoride 56 metreyle ikinci sırada yer aldı.

Organizasyonda master erkekler 5559 yaş kategorisinde yarışan Hollandalı Pete Botman 70 metre dalış yaparak, dünya rekoru kırdı.

Milli sporcu Birgül Erken ise master 5054 yaş kategorisinde kadınlarda 33 metre dalarak, altın madalya kazandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende derece alan sporculara madalyaları verildi.

Törene, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSSF Başkanı Oğuz Aydın ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da katıldı.

Madalya töreninde konuşan Birgül Erken, "Bugün aslında yarışmayacaktım, hastaydım ve risk almak istemiyordum. Doktorumla görüştüm ve yarışmaya karar verdim, şimdi de buradayım. Ülkem adına çok gururluyum.” dedi.

Birol Özbek ise gelecek yıl çok daha iyi bir noktada olmak için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Öte yandan yarışlarda kategorisinde 5. olan Görkem Gedik'in Türkiye rekoru kırdığı kaydedildi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız