İstanbul
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.820,14 %0.22
Muhalif. Samsun’da 6 bin 50 öğrenci, sportif tırmanış eğitimi aldı

Samsun’da 6 bin 50 öğrenci, sportif tırmanış eğitimi aldı

Samsun’da 6 bin 50 öğrenci, sportif tırmanış eğitimi aldı
Okunma Süresi: 1 dk

SAMSUN (AA) Samsun'da "Zirvede Ben de Varım" projesi kapsamında 6 bin 50 öğrenciye sportif tırmanış eğitimi verildi.

Samsun Valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 2017 yılında başlatılan "Zirvede Ben de Varım" projesi kapsamında öğrenciler sportif tırmanış eğitimi alıyor.

Canik Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 20222023 dönemi protokol imza töreni ve açılış programında konuşan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, proje kapsamında bugüne kadar 6 bin 50 öğrencinin sportif tırmanış eğitimi aldığını söyledi.

Bu yıl 1500 öğrenciye tırmanış eğitimi verildiğini dile getiren Dağlı, "Tırmanma sporu profesyonelliğe doğru giden bir branş. Çocuklarımız arasında bu sporda yetenekli olanlar var. Yeni başlayandan en zor olana olmak üzere ayrı kulvarlar var. Çocuklarımız hem kötü alışkanlıklardan uzak duruyor hem güzel vakit geçiriyor hem de çok güzel bir spor dalıyla uğraşmış oluyor." dedi.

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram katıldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız